Friday, November 23, 2018

Apabila YB PH dicabar berucap di demo ICERD, tapi dipaksa berhenti..!

Saya DICABAR oleh penganjur PAS dan UMNO utk berucap menyatakan pendirian berkenaan ICERD. Himpunan yg diadakan di perkarangan Masjid Ridzuaniah selepas solat Jumaat.

Ucapan awal saya membacakan ayat Quran surah Alhujurat ayat 14.

"Wahai umat manusia, Aku menjadikan kamu lelaki dan wanita, berbangsa2, bersuku puak, supaya kamu mengenali diantara satu sama lain dan beramah mesra. Sesungguhnya insan yg mulia itu bukan drp bangsanya, bukan drp warna kulitnya.

Sesungguhnya, insan yg mulia di sisi Aku ialah org yg bertakwa. Sesungguhnya Aku Maha mengetahui lg Maha mendalam pengetahuanNya.


Seterusnya saya menyatakan pendirian kerajaan neg Perak spt mana kenyataan YAB MB Perak yg menolak ICERD dan saya turut sentuh perkara yg PALING PENTING sekarang ialah memastikan Wang rakyat yg DIROMPAK oleh pimpinan Umno bn di kembalikan semula kpd rakyat.

Kemudian saya dipaksa turun oleh penganjur.

#beranikeranabenar.

Hasnul Zulkarnain

8 comments:

 1. Umno san Pas mana boleh orang berucap supaya pulang valik wang yg dirompak.. duit semua dh habis.. dia saje nk buat huruhara je.. walaupun dia dh tahu kerajaan pun xsetuju dgn icerd tu.

  ReplyDelete
 2. Kena Kat batang hidung sendiri. Cuba Dia kutuk tun dgn mat sabu. Mesti pasumno bagi space 3 4 jam berucap... TaK Caya try test buat...

  ReplyDelete
 3. Perjuangan menenagkkan agama oleh PAS dan perjuangan memartabatkan bangsa oleh UMNO tidak lebih daripada suatu perniagaan mencari faedah atau keuntungan politik. Malang sungguh penyokong mereka yang tidak sedar akan "permainan" itu.

  ReplyDelete
 4. drp dok kalut tak tentu punca pasai icerd ni lebih baik lobai buat demo kempen "1 suami 4 isteri" ada gak faedahnya. tak gitu lobai. #renung renungkan lah dan amalkan#

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tu aku pun join demo.... Nak Berapa utk Tim Milo pun bleh. .

   Delete
 5. Umno dan pas alergik dengar cite duit dirompak..hahaha...

  ReplyDelete
 6. Suruh cakap...lepas tu..! suruh berhenti cakap pulak dah...! pasai tak suka dengak cakap yg tak senada dgn Depa..!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...