Friday, August 6, 2021

SIDANG MEDIA ISMAIL SABRI TADI MEMBUKTIKAN LAGI MEMANG PM TIADA MAJORITI


 SIDANG MEDIA ISMAIL SABRI TADI MEMBUKTIKAN LAGI MEMANG PM TIADA MAJORITI 

Baru sebentar tadi sidang media Ismail Sabri bersama beberapa MP dari Umno, MCA dan MIC . Beliau sahkan ada 31 yg sokong PM dan kjaan PN. Yg hadir tadi ada 21 orang tetapi dikatakan 10 lagi tak dpt hadir tetapi menyokong PM dan kjaan PN.

Maka, terbukti dan jelas lagi mmg PM tiada majoriti. Ismail Sabri kata kena patuh titah Agong kononnya mahu undi percaya kpd PM itu pada bulan Sept dlm Parlimen, dan Agong tidak akan layan sebarang SD sebelum September.  

Aku mahu tanya, ada sesiapa pernah tengok dan baca titah Agong yg berkata sedemikian? Apa yg kita dengar adalah dari mulut PM saja. Rekod mencatatkan PM pernah mengelirukan dewan parlimen melalui menterinya tentang titah Agong ini, apabila berkata Agong telah bersetuju dengan pembatalan ordinan darurat sedangkan tidak sedemikian sehingga Agong menegur keras ke atas PM dan menteri undang2.  

Tidak hairanlah kali ini bila PM kata Agong suruh buat undi percaa pada bulan September dan tiada lagi SD diterima oleh Agong sebelum tarikh tersebut amat diragui oleh rakyat. Sekali berbohong, tidak mustahil terus berbohong.

Apa yg penting, hasil sidang media tadi membuktikan kata2 Ahmad Zahid Hamidi, Presiden Umno itu betul iaitu berkaitan lebih 8 orang kini telah menyatakan tidak menyokong PM dan kerajaan PN. Itu sudah cukup untuk membuktikan PM tiada majoriti.

WFAUZDIN NS

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...