Friday, March 16, 2018

Hudud & Negara Islam Tiada Dalam Manifesto, Apa Lagi Alasan PAS & Gabungan Sejahtera!?

APA LAGI ALASAN PAS?

1. Dalam Gagasan Sejahtera tak ada DAP. Grup Anwarinas dan liberalis sudah dibuang drpd Pas. Insan yg tinggal dalam Pas khabarnya, semuanya Islamis hakiki.

2. Pas kini mengetuai Gagasan Sejahtera. Presiden Pas punya autoriti utk tentukan halatuju gabungan itu. Rasanya, tiada yg membangkang dan membantah.

3. Umno juga menurut Presiden Pas semakin baik dan menerima dasar perjuangan Pas. Najib bukan seperti PM sebelumnya, sebab Najib lebih baik.

4. Apa lagi alasan Pas utk tidak pertegaskan dasar perjuangannya dan nyawanya iaitu pelaksanaan hukum hudud dan penegakan negara Islam?

5. Inilah masa terbaik utk Pas pertegaskan tanpa segan silu kpd seluruh rakyat Malaysia bahawa Pas mahu melaksanakan hukum hudud jika berkuasa.

6. Sebelum ini Pas menuduh, hasratnya itu dihalang oleh DAP dan PKR. Kini, tanpa kedua-dua parti itu, apa lagi yg Pas tunggu?

Dr Mujahid sifatkan pensyarah pro-Pas tidak bermoral, putar belit rundingan


Tindakan pensyarah Universiti Utara Malaysia Dr Kamarulzaman Yusof memutarbelitkan rundingan penyelesaian luar mahkamah berhubung saman fitnah ahli parlimen Parit Buntar Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa mengecewakan naib presiden AMANAH itu.

Malah Dr Mujahid menyifatkan pensyarah penyokong tegar Pas itu sebagai ‘suka memutarbelit fakta’ dan ‘tidak bermoral’.

Dalam satu kenyataan media, peguam beliau Mohd Fitri Asmuni berkata, mediasi (perbincangan luar mahkamah) antara Dr Mujahid dan Dr Kamarulzaman telah diadakan pada 14 Mac lalu dan antara butiran perbincangan adalah pensyarah tersebut perlu memohon maaf atas artikelnya yang telah menjatuhkan reputasi Dr Mujahid.

“Jika beliau bersedia untuk memohon maaf kepada Dr Mujahid, pihak kami bersedia tarik balik saman kepadanya.

“Dr Mujahid juga menuntut permohonan maaf dibuat dalam facebook (FB) sebagaimana beliau telah memfitnah Dr Mujahid dalam FB yang dibaca oleh orang awam.

Masalah ekonomi Malaysia berpunca daripada pemimpin Pakatan, kata Hadi

Masalah ekonomi Malaysia berpunca daripada pemimpin Pakatan, kata Hadi
Presiden PAS Abdul Hadi Awang berkata masalah ekonomi negara yang melanda hari ini berpunca daripada pemimpin yang berada dalam Pakatan Harapan (PH). – Gambar fail The Malaysian Insight, 16 Mac, 2018.

PRESIDEN PAS Abdul Hadi Awang berkata masalah ekonomi negara yang melanda hari ini berpunca daripada pemimpin yang berada dalam Pakatan Harapan (PH).

Tanpa menamakan sesiapa, ahli Parlimen Marang itu berkata, masalah ekonomi Malaysia hari ini berpunca daripada pemimpin yang memerintah negara sejak “tahun 80-an”.

“Masalah ekonomi yang dihadapi oleh negara, sama ada kerajaan atau rakyat adalah peninggalan daripada pemimpin-pemimpin yang duduk dalam Pakatan Harapan hari ini.

“Yang memerintah negara sejak tahun 80-an. Merekalah yang mewujudkan masalah,” kata Hadi dalam satu kenyataan yang disiarkan dalam portal Harakahdaily hari ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...