Tuesday, October 2, 2018

Tertuduh dakwa Najib tawar RM3.5 juta jika mengaku bunuh Kevin Morais

KUALA LUMPUR: Tertuduh ke-7 yang didakwa membunuh Datuk Anthony Kevin Morais mendakwa dia ditawarkan RM3.5 juta oleh bekas perdana menteri, Datuk Seri Najib Razak untuk mengaku bersalah membunuh timbalan pendakwa raya itu.

S Ravi Chandaran, 47, turut mendakwa tawaran itu dibuat melalui pegawai penjara kepadanya dan selain tawaran itu, dia turut mendakwa menerima tawaran dari adik Kevin sendiri, iaitu Datuk Richard Morais untuk membuat pengakuan sama.

Ravi berkata demikian di Mahkamah Tinggi ketika pemeriksaan balas peguam, Datuk N Sivananthan yang mewakili pakar patologi tentera, Dr R Kunaseegaran, pada prosiding membela diri hari ke-24.

Sivananthan: Kamu katakan Dr Kunaseegaran tawar wang RM1.5 juta untuk kamu mengaku salah. Ini dibuat pada 29 Disember 2017.

Ravi Chandaran: Benar

Sivananthan: Kamu juga ada buat satu laporan polis pada 26 Januari 2018, Richard Morais tawarkan RM2 juta untuk kamu mengaku salah.

Benarkah Syeikh Qaradhawi berfatwa mengharamkan Amanah seperti kata Hadi?

[ 'ibrah & perjuangan ]

Hujjah menolak Pembohongan


KRONOLOGI FITNAH pada Syeikh Qaradhawi yg dituduh berfatwa mengharamkan Amanah.

Imam Ahmad bin Hanbal pernah berkata;

إذا سكت العالم تقية، والجاهل يجهل، فمتى يظهر الحق

“Tatkala orang yg tahu berdiam diri kerana taqiyah (menjaga kepentingan tertentu), dan orang jahil terus menjadi jahil, maka sampai bilakah kebenaran itu akan tertegak?”

https://www.facebook.com/ahmadsayutibashiron/posts/10156568683959876

Perkongsian ini sekadar mendedahkan akan betapa bahayanya jika dibiarkan pembohongan politik terus disuburkan dalam masyarakat, yg akhirnya akan melahirkan rakyat yg salah membuat pilihan.

Apatah lagi jika yg berbohong itu dari pimpinan politik yg berstatus ulamak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...