Wednesday, July 6, 2022

Najib Bersalah dan Perlu Masuk Penjara: TAHNIAH TOK MAT


 Dari Rafizi Ramli
6 Julai 2022

Najib Bersalah dan Perlu Masuk Penjara: 
TAHNIAH TOK MAT

Negara dikejutkan dengan laporan-laporan berita hasil satu wawancara di antara Timbalan Presiden UMNO, Dato’ Seri Mohamad Hasan dengan dua wartawan Nick Kochan dan Nile Bowie.

Berita yang bertajuk “UMNO’s No 2 thinks Najib should go to jail” atau “Pemimpin No. 2 UMNO berpendapat Najib perlu ke penjara” itu disiarkan oleh laman berita antarabangsa Asia Times. 

Pautan berita penuh di 
https://asiatimes.com/2022/07/exclusive-umnos-no-2-thinks-najib-should-go-to-jail/

Dalam temu ramah ini, Tok Mat secara jelas menyatakan pendapatnya bahawa bekas Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Razak adalah bersalah setelah mahkamah membuktikan Najib menyeleweng dana rakyat melalui 1MDB.

“Mahkamah adalah tempat kamu (Najib) boleh buktikan kamu bersalah atau tidak. Dia tidak buktikan dia tidak bersalah. (Malah) Dia tidak dapat buktikan dia tidak bersalah.”
“Setiap orang perlu menanggung kesan perbuatan mereka. Kalau kita (UMNO) mahu memberi pengampunan, dia (Najib) perlu melalui proses. Dia (Najib) perlu ke penjara dahulu.”

MAT KILAU, MAT INDERA DAN MAT SABU..


 MAT KILAU, MAT INDERA DAN MAT SABU..

Sejak ramai bani Melayu terpana menonton filem Mat Kilau ni..Tiba tiba saja watak seperti Mat Kilau jadi Hero.. Tiba tiba orang Melayu cukup benci dengan Bristish..

Sedangkan dulu Mat Kilau, Tokku Paloh, Tok Jangggut ni dikatakan sebagai Pemberontak oleh British dan dalam buku Sejarah kita.. Malah Tok Janggut diisytiharkan oleh Sultan kelantan sebagai Penderhaka dari hasutan pembesar British..sama lah mcm kisah Mat Indera..


Dulu ingat lagi..Sebab iktiraf Mat Indera sebagai pejuang Kemerdekaan.. Mat Sabu sampai kena dakwa..Ucapan Mat Sabu tu sempena hari kemerdekaan..Mat Sabu sampai kena tangkap Polis..Siap kena hina hari hari di media media Perdana, Bukan takat tu jer.. Siap Mat Sabu berulang alik ke Mahkamah semata mata bercakap benar tentang Sejarah....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...