Sunday, August 28, 2022

MAI NAK HABAQ BEZA BUYA HAMKA DENGAN NAJIB DUHAI USTAZ PAS!


 BUYA HAMKA ITU TAHANAN POLITIK SEPERTI DR BURHANUDDIN AL HELMI.... BUKAN PENYAMUN DAN PENYANGAK..

Tadi ada sahabat tag video perkongsian kenyataan entah Ustaz gelong dari mana menyamakan kisah Buya Hamka yang terpenjara sepertimana Dr Burhanuddin Helmi yang dipenjarakan British atas penentangannya kepada Penjajahan British dengan kisah pemenjaraan Najib Razak.. .. 


Buya Hamka sama seperti Dr Burhanuddin Al Helmi, Seorang Pejuang tanah Air, Tokoh yang punya latar belakang keluarga Agama.. Bukan dari keturunan yang berjasa kepada industri Judi dan arak.. Mereka dipenjara kerana menjadi tahanan Politik.. Sama seperti Mahatma Ghandi dan Nelson mandela..Mereka bukan pencuri dan penyangak seperti Najib Razak..

BELANJAWAN AWAL.. APAKAH ITU GULA-GULA SEBELUM PILIHANRAYA?


 TARIKH BELANJAWAN DIAWALKAN, TANDA PRU 15 DALAM BULAN NOV / DISEMBER UNTUK BERI GULA GULA MELALUI BELANJAWAN..

Takda keperluan pun Belanjawan untuk diawalkan Sebulan, Tiba tiba Kabinet mengumumkan Belanjawan diawalkan dari kebiasaan awal bulan Nov/Hujung Oktober..Kali ini diawal 3 Oktober 2022... Sudah pasti ia bertujuan melemparkan gula gula Politik kepada Rakyat sebelum PRU 15.. 

Kebiasaan sebelum Belanjawan dan PRU 15, akan Ada pergerakan besar di Pasaran saham dari dana tempatan terhadap Saham berkaitan kaunter kaunter Politik.. Banyak nya projek segera terutama Projek turap Jalanraya bagi dana Pilihnaraya untuk menggerakkan jentera di Dun dan Parlimen..Kaedah songlap, Penggubahan wang haram seperti cara 1MDB dan LCS mungkin agar sukar diguna pakai lagi.. itu bukan kepakaran Mail Sabri..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...