Friday, April 3, 2020

APA KAITAN MICRO DROPLET, AIRBONE, PAKAI FACE MASK & PUBLIC DISINFECTING?


Apa kaitan ke𝐄𝐌𝐏𝐀𝐓-empat perkara ini?
.
𝐌𝐈𝐂𝐑𝐎 𝐃𝐫𝐨𝐩𝐥𝐞𝐭𝐬 - Kajian yg diusahakan oleh Saintis Jepun antaranya ialah Dr. Kazuhiro Tatakeda dari Pertubuhan Penyakit Berjangkit Jepun sedang mencari bukti COVID-19 turut berada dlm Micro Droplets yg boleh terapung di udara.
.
𝐀𝐈𝐑𝐁𝐎𝐑𝐍𝐄 - Sesuatu yg boleh terapung dan bergerak dalam udara atau dibawa angin.
.
𝐅𝐀𝐂𝐄 𝐌𝐀𝐒𝐊 - Menahan Droplets akibat batuk atau bersin terutama dari individu yg sakit drpd tersebar ke udara. Melindungi hidung dan mulut pemakai dari tersedut "particles" atau abuk dan dari menyentuh mulut dan hidung secara tidak sengaja.
.
𝐏𝐔𝐁𝐋𝐈𝐂 𝐃𝐈𝐒𝐈𝐍𝐅𝐄𝐂𝐓𝐈𝐍𝐆 - Disinfeksi Awam di kawasan-kawasan dalam bangunan dan luar yg byk dipersoalkan oleh "the so called pakar" di Malaysia sbgai suatu "𝐩𝐞𝐦𝐛𝐚𝐳𝐢𝐫𝐚𝐧". Cara disinfeksi ini jika disembur ke atas jalan mugkin suatu pembaziran, tapi jika disembur ke udara yg berkemungkinan tercemar dengan COVID-19, adakah ia membazir?
.

ADAKAH HADI TERDESAK SAMPAI SANGGUP MENFITNAH ANWAR DAN PH DEMI UNTUK MENJADI DUTA KHAS?

Hadi sangka negara2 Islam di luar sana pemimpin2nya bodoh seperti beliau sehingga tidak tahu apa2 tentang perkembangan politik di dalam negara ini.

Apabila Hadi dilantik oleh kerajaan pintu belakang sebagai duta khas, iaitu satu jawatan paling di bawah, maka dia terpaksa menanggung malu kerana negara2 Islam semua tahu bahawa Hadi dilantik oleh kerajaan yang tidak mendapat mandat rakyat. Di mana Hadi mahu letak muka nanti?

Justeru itu, Hadi kena racun pemikiran pemimpin2 negara Islam di luar sana dengan berita karut dan fitnah agar seolah2 beliau tidak terlibat dengan pengkhianat. Ini bukan kali pertama Hadi buat fitnah untuk kepentingannya. Kita masih ingat tentang fitnah edar pil kuda dulu. Mahkamah waktu itu menyatakan memang ada unsur fitnah, cuma Hadi tidak sebut nama saja, maka Hadi terlepas dari disaman. Kali ini dia menfitnah lagi demi jawatan duta khas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...