Monday, April 23, 2018

Mufti Perlis dahului senarai dilabel ‘pembenci tegar Pas’

 
Laman kumpulan Facebook penyokong tegar Pas, Buletin Istiqomah menyelar tujuh ahli akademik yang sebelum ini mengkritik parti tersebut sebagai golongan ‘pembenci tegar Pas’.

Menduduki senarai teratas adalah Mufti Perlis, Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin diikuti pensyarah fekah dan usul fiqh, Dr Rozaimi Ramle dan jurulatih debat Qatar Foundation, Ustaz Salman Ali.

Turut disenarai penganalisis Wan Ahmad Fayhsal Wan Ahmad Kamal; Pengarah Akademik Yayasan Pendidikan Khalifah, Ustaz Hasrizal Abdul Jamil dan penceramah Ustaz Abu Syafiq Al-Asy’ary.

Tidak ketinggalan ‘disenaraihitam’ oleh penyokong Pas menjelang Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14) ini Pensyarah politik Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Madya Datuk Dr Agus Mohammad Yusoff.

“Senarai di atas itu adalah golongan pembenci tegar Pas. Anda hanya membuang masa anda, tenaga anda di Page mereka.

“Jika anda ingin mengkritik kenyataan mereka, buat posting baru secara baik, snap shot sahaja posting mereka dan kritik satu persatu secara ilmiah kenyataan mereka.

Apakah NASIB kepada BERSATU.& UMNO selepas masuk mahkamah!


Terkini ! Alhamdulillah.. jika benar berita yang diterima, Mahkamah buat sementara telah membatalkan perintah ROS membubarkan PPBM(Bersatu).. Mahkamah menolak bantahan Peguam Negara..

Ini bermakna, Bersatu boleh masuk ke kampung2..kawasan2 Melayu dengan pakaian PPBM,Bendera PPBM bagi merobek dan Mengahsut orang Melayu..malah bendera PPBM boleh dikibarkan dikawasan persendirian..Berita ini sudah pasti menakutkan Regim Najib dan UMNO..

Ada MT UMNO yang kecewa tidak terpilih calon nak tanding kerusi bebas

Kecewa tidak terpilih MT Umno tanding kerusi bebas
MALAYSIA DATELINE

Kecewa tidak terpilih MT Umno tanding kerusi bebas
Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi dijangka akan bertanding calon bebas pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14) ekoran namanya tidak tercalon bertanding mewakili Barisan Nasional (BN) di Batu Pahat.

Beliau dijangka akan melepaskan jawatan selaku Ketua Pengarah Jabatan Hal Ehwal Khas (Jasa) pada Khamis bagi membolehkan beliau bertanding dalam PRU14.

Melalui satu tulisan yang tersebar, keputusan Mohd Puad untuk bertanding calon bebas bukan bertujuan menentang Umno, sebaliknya sistem pemilihan parti yang dianggap sebagai tidak telus.

“Saya akan bertanding sebagai calon bebas untuk P150 Batu Pahat dan N24 Dun Senggarang.

“Saya akan berperang melawan sistem yang rosak dalam Umno dalam memilih calon untuk PRU14. Pada hari Jumaat lalu saya menerima panggilan dari Datuk Azwan Ibu Pejabat (Umno) untuk menghadiri mesyuarat khas di Bilik Melaka PWTC 21 April, tetapi pada keesokan harinya saya menerima panggilan lain dari beliau meminta saya supaya tidak hadir. Kemudian hanya saya tahu bahawa Ketua Wanita saya ada di PWTC.

Pas sukar jadi 'king'


SHAH ALAM - Hasrat Pas untuk menjadi ‘king’ di peringkat Persekutuan dan Selangor diramal sukar pada PRU14 memandangkan terdapat pelbagai faktor yang perlu diambil kira selain jumlah kerusi yang ditandingi.

Pensyarah Kanan Universiti Malaysia Sarawak (Unimas), Prof Madya Dr Jeniri Amir berkata, Pas bertanding di banyak kerusi pada PRU14 kerana menganggap mereka akan menjadi ‘King’.

“Pas boleh teruskan angan-angan itu, realitinya mereka tidak lagi bersama Harapan pada PRU kali ini menyebabkan jenteranya tidak lagi sekuat PRU13.

“Sokongan pada PRU14 nanti sudah pasti berbeza kerana Pas tidak lagi disokong oleh pengundi-pengundi dari Harapan, saya ramal Pas tidak akan jadi ‘king’,” katanya.

Jeniri berkata, pendekatan Pas mengemukakan calon dari pelbagai latar belakang seperti selebriti, pemuda, Muslimat dan dari Dewan Himpunan Penyokong Pas (DHPP) sebagai satu strategi yang baik untuk imej Pas menghadapi PRU14.

Beliau berkata, calon-calon yang diketengahkan Pas kali ini dilihat dapat mengubah sedikit persepsi terhadap Pas yang sebelum ini terkenal sebagai sebuah parti politik yang berlatar belakang agama.

Sudah bertahun BN janji nak bina HOSPITAL PENDANG, mai PRU14 janji lagi..!!

Kerja pembinaan hospital Pendang bermula 7 Mei

 Kerja pembinaan hospital Pendang bermula 7 Mei
PENDANG - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak memberi jaminan bahawa kerja pembinaan hospital Pendang bakal bermula pada 7 Mei nanti.

Najib berkata, keputusan ini bukanlah agenda politik BN bagi menggaburi mata rakyat Pendang.

Katanya, ini adalah satu sumbangan kepada rakyat Pendang yang sudah lama menanti kemudahan sebuah hospital.

"Saya bersyukur kerana berpeluang melancarkan projek hospital ini kerana sudah lama dinanti rakyat Pendang.

"Saya tak nak datang Pendang dengan tangan kosong dan ini adalah buah tangan buat rakyat Pendang," katanya.

Menurutnya, beliau tidak mahu melancarkan projek ini selagi pelantikan kontraktor belum dilakukan.

"Saya takut orang tak percaya, saya takut orang kata ini agenda politik.. namun kini kontraktor sudah dilantik dan kerja pembinaan akan dimulakan pada 7 Mei nanti.

BN kata bolasepak Kedah & KFA akan hancur tanpa pengaruh politik

KFA akan hancur tanpa pengaruh politik
SANGLANG - Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA) akan hancur tanpa penglibatan orang politik dalam persatuan itu.

Naib Presidennya, Datuk Othman Aziz berkata, pembabitan orang politik dan kerajaan dalam KFA adalah bagi membantu mencari dana persatuan untuk membiayai kos pengurusan yang kini mencecah RM30 juta setahun.

Katanya, sesebuah pasukan itu memerlukan dana untuk mencari pemain hebat dan tampil cemerlang dalam setiap perlawanan.

“Sebab itu kita gunakan pejabat menteri besar untuk cari dana dan dalam perlembagaan KFA automatik menteri besar jadi presiden KFA sebab dialah (menteri besar) tempat kita bergantung,” katanya ketika mengulas tawaran Pakatan Harapan Kedah yang berjanji mahu menilai penglibatan orang politik dalam pentadbiran KFA sekiranya mendapat mandat mentabdir negeri ini pada PRU14.

Menurutnya, tanpa bantuan kerajaan negeri, pasukan bola sepak akan mundur.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...