Saturday, April 28, 2018

Hadi pembohong apabila menyatakan Tun M dan Anwar halang pentadbiran IslamBaca akhbar tadi, TG Haji Hadi dalam ceramahnya kata, Tun Mahathir dan Ds Anwar antara yang menghalang usaha pentadbiran Islam.. sebelum ini ramai dari Ustaz dan Ulama PAS mempertikaikan Pakatan Harapan.. kata depa, mana dia usaha Pakatan Harapan mahu memperkasakan Syariat Islam...

Sebelum kita menjawab, ingin kita bertanya, tidak kah ada rasa malu bagi mereka yang bertanya ? apa lagi soalan itu ditujukan kepada Tun Mahathir dan Ds Anwar.. Mengapa perlu persoalkan mereka.. mereka tak perlukan slogan retorika Agama di dalam Manifesto.. mereka tidak perlukan Manifesto untuk memperlihatkan cita cita mereka melaksanakan Syariah, Hakikat nya mereka sudahpun melaksanakan Syariah, penerapan nilai2 Islam di dalam Pentadbiran dan Pemerintahan mereka..

Apakah Syariah itu semata mata memotong tangan pencuri, atau semata mata sebatan keatas penzina ? bukan kah Syariah itu begitu luas takrifannya.. ia menyentuh seluruh aspek dan kehidupan kita.. jika Hudud itu saja yang kita faham akan maksud Syariah.. Negara 95% Muslim, banyak dari Negara Arab pun masih belum mampu melaksanakan Hudud.. hatta Negara Turki yang bepresiden kan Erdogan, Mesir yang suatu ketika Berpresiden kan Morsi tidak meletakkan agenda perlaksanaan Hudud sebagai agenda utama pemerintahan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...