Monday, December 10, 2018

Ustaz Pro PH & PAS pertahan TunM dalam isu terjemahan ANGEL & MAKLAIKAT!


Ramai bertanya saya tentang kenyataan Tun Mahathir berkenaan "even angels make mistakes".

Maafkan saya kerana lambat respon isu ini kerana faktor kesihatan saya yang kurang baik menyebabkna saya lewat memberikan pandangan.

Apa-apa pun saya kira siapa pun yang keluarkan kenyataan, sebagai Muslim kita perlu merujuk kepada kenyataan asal beliau. Kita perlu berlaku adil walaupun dengan orang yang kita tidak suka. Setelah saya menonton videonya, saya dapati bahawa angels yang beliau maksudkan ialah orang baik.

Najib ditahan SPRM

KUALA LUMPUR: Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak ditahan di ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) jam 10.51 pagi Isnin.

Sumber SPRM memaklumkan Astro AWANI, Najib ditahan berkaitan kes pinda laporan audit 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Pada awalnya, Najib hadir ke ibu pejabat SPRM di Putrajaya bagi memberi keterangan berkaitan isu berkenaan.

TERKINI : TABUNG HAJI KINI BERHUTANG RM4.1 BILION

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Dr Mujahid Yusof mendedahkan bahawa kedudukan kewangan Tabung Haji amat kritikal.

Berdasarkan audit yang dilakukan oleh
PricewaterhouseCoopers (PwC), aset yang dimiliki ialah sebanyak RM70.3 bilion manakala liabiliti (tanggungan) sebanyak RM74.4 bilion.

Ini bermakna Tabung Haji mengalami defisit (hutang) sebanyak RM4.1 bilion setakat 31 Disember 2017.

Penemuan PwC itu mendapati pengurusan lama tetap memberi hibah atau dividen kepada pendeposit sedangkan Seksyen 22(3)(a) Akta Lembaga Tabung Haji 1995 menjelaskan hibah hanya boleh diberikan jika aset melebihi liabiliti. Kecurangan ini dilakukan sejak 2014.

PAS, Umno akan keluarkan Malaysia dari PBB?

ULASAN | Tidak dinafikan perhimpunan kesyukuran terhadap kerajaan untuk tidak meratifikasikan Konvensyen Antarabangsa Mengenai Pembasmian Diskriminasi Kaum (Icerd) pada Sabtu lalu berlangsung dengan aman tanpa sebarang rusuhan.

Bahkan selepas selesainya perhimpunan anjuran Gerakan Pembela Ummah (Ummah) itu, penganjur mengotakan janjinya untuk tidak meninggalkan sampah-sarap selepas tamat perhimpunan.

Namun, adakah ini bermakna ia merupakan satu penanda aras bahawa objektif perhimpunan itu dianggap tercapai?

Ini kerana himpunan yang disertai oleh pemimpin tertinggi Umno dan PAS di ibu kota itu juga secara terang-terangan menampakkan kemarahan mereka terhadap bukan Islam dan bukan Melayu.

Usah panjangkan umur kerajaan PH, doa ulama PAS

Salah seorang pemimpin kanan PAS yang diberi ruang di pentas di himpunan membantah Icerd menggunakan kesempatan itu untuk memanjatkan doa agar kerajaan Pakatan Harapan (PH) 'pendek umur'.

Setiausaha Majlis Syura Ulama PAS, Dr Nik Zawawi Salleh berkata kerajaan PH hari ini tidak boleh diharap kerana tidak bertanggungjawab.

Malah katanya PH juga cuba untuk menggadaikan Islam.

“Kami menghadapi sebuah kerajaan yang tidak bertanggungjawab di negara kami ini, ya Allah.

"Kerajaan yang cuba untuk menggadaikan agama-Mu ya Allah, kerajaan yang cuba memecah-belahkan perpaduan masyarakat Melayu ya Allah.

“[...] Jangan sekali-kali Kamu jadikan umur mereka ini panjang ya Allah. Pendekkanlah umur kerajaan PH ini ya Allah," katanya yang memimpin bacaan doa di akhir perhimpunan.

Perhimpunan BANTAH ICERD 8 Disember 2018 - TunM yg menang sebenarnya

HEBAT & BIJAKSANA TunM


Perhimpunan BANTAH ICERD 8 Disember 2018 ; TunM yg menang sebenarnya.

Kenapa dikatakan TunM menang?

1) Dia P.M. yg telah benarkan perhimpunan aman.

2) Masa P.M. dulu peserta BERSIH dihalang ke Dataran Merdeka dgn memasang kawat berduri.

3) Dia benarkan perhimpunan di venue yg bersejarah seperti Dataran Merdeka & Paling Strategik utk di tonton oleh pemberita luar..

4) RATUSAN RIBU peserta HIMPUNAN BANTAH ICERD TELAH MENOLONG P.M. memberikan jawapan kpd PBB bahwa rakyat Malaysia belum bersedia menerima Ratifikasi ICERD. (makna bukan dia tidak mahu... tapi rakyat... memang bijak TunM ni)

HIMPUNAN PAS/UMNO TIDAK MAMPU TUMBANGKAN PAKATAN HARAPAN

Berapa ramaikah yang hadir dalam himpunan anti ICERD semalam?

Pihak polis mengatakan 55 ribu, Malaysiakini menganggarkan 80 ribu, Malay Mail pula mengatakan jumlahnya melebihi 100 ribu manakala Zahid Hamidi dalam ucapannya menyebut 500 ribu.

Tetapi, Tun Mahathir Mohamad kemudiannya menyindir dengan mengucapkan tahniah kerana 1 juta telah hadir dalam himpunan tersebut.

Berapa ramai sebenarnya yang hadir?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...