Monday, February 1, 2021

ADAKAH KERANA POLITIK KERAT GUNAKAN KKM UNTUK TIDAK BERKONGSI "DATA SEMASA" PENULARAN COVID DGN STFC - SELANGOR...???

 

ADAKAH KERANA POLITIK KERAT GUNAKAN KKM UNTUK TIDAK BERKONGSI "DATA SEMASA" PENULARAN COVID DGN STFC - SELANGOR...???

#Viralbroadcast  #Mesti_Baca 


1) Adakah kerana politik KERAT pergunakan KKM utk tidak berkongsi Data Semasa atau "Realtime Data" penularan COVID-19 sekaligus membantutkan usaha PANTAS "Contact Tracing dan pengasingan pesakit COVID-19 secara lebih SEGERA sebelum berlaku penularan seterusnya??? 


2) JIKA ini BENAR, ia adalah sesuatu yg AMAT malang dan tidak bertanggungjawab kerana ia bukan shj membahayakan nyawa Rakyat Selangor tetapi juga merisikokan penularan ke seluruh negara.


3) Cuba baca dan fahamkan betul-betul Item 10 sehingga 19 dalam tulisan panjang lebar Dr. Musa Mohd Nordin di bawah ini. Beliau mendakwa KERAT mendenda dan mengganggu premis-premis yg memaparkan QR Code Selangkah bagi digantikan dgn MySejahtera. Ini menyebabkan Database SELANGKAH terganggu.


4) Tapi KKM tidak pula mahu berkongsi "Realtime Data" dgn STFC menyebabkan mereka juga turut lambat melakukan "Contract Tracing" dan mengasingkan pesakit COVID-19 dari masyarakat.


5) KKM terlalu lambat bertindak sdgkan seperti disebut oleh Dr Dzul dan DS Anwar Ibrahim dalam Wacana COVID-19 & Vaksin Buat Rakyat, kita patut "RAMP UP" testing seperti dilakukan oleh Singapura, Taiwan, New Zealand, malah US dan negara-negara yg berjaya menangani COVID-19.


6) Bagi STFC, yg PERTAMA mereka mahu menyegerakan "COVID-19 Testing" (Ramp up), KEDUA mereka melakukan "Contract Tracing" yg pantas, bertindak "hyper-active" supaya pantas mengasingkan pesakit dari masyarakat yg sihat SEBELUM sempat ia menular ke individu seterusnya. Menurut Dr. Musa Mohd Nordin, STFC cuba berkongsi pandangan dan idea ini dgn KKM tapi mereka buat pekak badak.


7) Dr. Dzul pula berkata, mempercepatkan "Contract Tracing" juga dilakukan oleh banyak negara termasuk Thailand dan Vietnam dengan menambah peruntukan bagi Frontliners, merekrut lebih ramai petugas dgn budget besar disediakan sehingga menambah kekuatan 5 kali ganda menjadikan "Contract Tracing" mereka menjadi cekap dan pantas sebelum pesakit yg dijangkiti sempat menularkannya kpd org lain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...