Friday, November 6, 2020

NAK CARI DUIT UNTUK NEGERI HANGPA TAK PANDAI, NAK PENAIK GAJI UNTUK HANGPA PANDAI..!!!!

 Di bawah ini di senaraikan pelaburan asing yang masuk kepada setiap negeri di Malaysia pada 2019.. dan disini bolehlah kita lihat 3 negeri terbaik diatas adalah dibawah pemerintahan Kerajaan PH.. 

 Image may contain: text that says 'Jumlah pelaburan langsung asing (FDI) dalam sektor pembuatan bagi setiap negeri (2019) Pulau Pinang RM 15 bilion Selangor RM 10.4 bilion Kedah RM 8.086 bilion Johor RM 6.538 bilion Sabah RM 4.853 bilion RM 3.938 bilion RM 1.745 bilion RM 1.624 bilion RM 1.306 bilion RM 269.9 juta RM 53.3 juta RM 50 juta RM 6.4 juta RM 4.7 juta Pahang Sarawak Perak Negeri Sembilan Melaka Perlis Terengganu Kelantan W.P. Kuala Lumpur'

dari situ pula cuba anda semua lihat 3 negeri dibawah dimana ia ada negeri KELANTAN & TERENGGANU.. 

Dari sini apa yang dapat anda katakan dan fikirkan...

TAN SRI MUHYIDIN YASIN MESTI DIKEKALKAN SEBULAT SUARA KERANA ‘JASA’ BELIAU YANG TERBAIK INI..

 

Oleh : Armin Baniaz Pahamin
1. Dalam sejarah Malaysia, hanya kerajaan Perikatan Nasional yang duduk meraut ranjau, tegak meninjau jarak. Semenjak Tan Sri Muhyiddin Yasin menjawat jawatan Perdana Menteri (PM-8), beliau tidak pernah kelihatan berehat, sentiasa bekerja keras di padang golf mengambil risiko jangkitan Covid-19 untuk berbincang, merancang dan mengatur strategi demi kesejahteraan rakyat.
2. Beliau berhempas pulas sehingga sanggup mengambil alih dan menggalas tanggungjawab menyelesaikan masalah terbesar negara sebagai Perdana Menteri sehingga sanggup memanipulasi sokongan majoriti yang dipersembahkan kehadapan KDYMM SPB Yang di-Pertuan Agong.
3. PM-8 telah berjaya meningkatkan integriti kerajaan yang dipimpinnya dan memastikan kebebasan kehakiman sehingga Dato’ Sri Najib Razak didapati bersalah dalam mahkamah untuk semua tujuh pertuduhan. Akibatnya, Dato Sri Najib dihukum dengan kehidupan selesa di kediamannya, terus bebas bersuara dan bebas untuk kemana-mana. Beliau juga diberi kemewahan perlindungan polis (police escort) untuk berkempen di PRK Slim dan PRN Sabah. Tidak ada rekod yang seorang penjenayah pernah menderita disiksa sebegitu rupa.
4. PM-8 tidak gentar bersemuka dengan ahli-ahli parlimen dalam sesi Dewan Rakyat yang lepas khususnya pada Mesyuarat Pertama, Penggal Ketiga yang ditunda selama 2 bulan. Beliau tidak takut berbahas dalam persidangan Dewan Rakyat bulan Jun itu namun semua ahli parlimen dipaksa membisu tidak boleh berkata-kata. Barangkali terlampau teruja dengan kebijaksanaan PM-8. Hanya KDYMM SPB Yang Di-Pertuan Agong yang bersuara bertitah.

UNTUK PIMPINAN DIATAS GAJI DINAIKKAN, UNTUK RAKYAT DIBAWAH APA PUN TAK ADA..!!??

 

PANAS!! NAMPAKNYA KERAJAAN PAS KELANTAN MEMBUAT SATU LAGI KEPUTUSAN KONTROVERSI DIMANA MEREKA MEMBUAT PENGUMUMAN TERBARU DIMANA MEMAKLUMKAN BAHAWA EXCO DAN ADUN KELANTAN BAKAN NAIK GAJI...

PENGUMAMAN INI MENJADI PERSOALAN KEPADA RAKYAT DIKALA MB TELAH MEMBERITAHU AKAN MEMBENTANGKAN BELANJAWAN DEFISIT 2021 BARU-BARU INI DALAM SIDANG DUN..

MEMANG TERBAIKLAH PIMPINAN PAS KELANTAN .. DIKALA RAKYAT SEMAKIN HARI DIHIMPIT KESUSAHAN DALAM SUASANA MENGHADAPI PENDAMIC COVID 19 NIE MEREKA MASIH MENGUMUMKAN BERBELANJA MEWAH SESAMA ADUN MEREKA....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...