Wednesday, June 30, 2021

107 KEMATIAN , DUA KALI GANDA SEMALAM, APA JADI DENGAN SISTEM KESIHATAN KITA .?107 KEMATIAN , DUA KALI GANDA SEMALAM, APA JADI DENGAN SISTEM KESIHATAN KITA .? 

1- Semalam kematian dicatatkan terendah dalam tempoh sebulan aku kira, Lega lah.. Semalam 57 Kematian, Kelmarin 60..Sebelumnya konsisten 80 Kematian.. Tak tahu jumlah kematian itu kalau kalau direndagkan untuk membuktikan Lockdown berjaya menurunkan Kematian..

2- Tapi ada petanda tak baik semalam bila jumlah Pesakit ICU dan yg dapat Dapat bantuan Pernafasan kembali meningkat semalam.. dari hari ini terbukti.. mengejutkan, Kematian dicatatkan 107 orang.. 2 kali ganda dari semalam..lebih teruk Kematian yg tinggi,Jumlah ICU dan hat dapat bantuan Pernafasan juga tinggi..

3- Itu aku sebut sebelum ini..bahaya jika saringan direndahkan jika hanya mahu dilihat kes Menurun, Ia akan memberi tekanan kepada KKM bila wabak tersebar dari kontak rapat mereka yang tidak disaring..Akhirnya wabak ini akan masuk dalam Komuniti.. 

SELEPAS KENA LONDEH OLEH NETIZEN BARU TIMB SPEAKER NGAKU DIA PIE MAKAN DURIAN Jangan ingat muka nerd, selalu mai usrah tak boleh menipu. 

Benda kalau dah dapat secara haram, bohong itu perkara biasa.

Masakan dia lupa bila last dia makan durian, unless kalau durian itu makanan ruji bagi dia sampai tak ingat yang mana satu.

Waktu rakyat tak cukup makan, nak cari rezeki halal pun kena halang, dia boleh melantak kenduri durian like there is no tomorrow; jangan katakan empati, common sense pun zero. 

Dia mengakupun lepas kantoi caught with his pants down. Dengan video, baju liverpool terbaru, tudung terbaru, mock cheque tarikh yang paling latest, tara macam itu pun dia ada audacity untuk membohong.  

Pastikan pengkhinat yang macam ini, PRU15 kita tolak.

VAKSIN : KEGAGALAN KHAIRY JAMALUDDIN..VAKSIN ASTRA ZENECA SEPATUT DITUMPU KEPADA WARGA TUA..

 


VAKSIN : KEGAGALAN KHAIRY JAMALUDDIN..VAKSIN ASTRA ZENECA SEPATUT DITUMPU KEPADA WARGA TUA.. 

1- Bukan hanya Selangor, Tetapi Sabah juga mendakwa mereka kehabisan bekalan Vaksin, Jika data stok, Simpanan Vaksin pun mereka berbohong..Bagaimana dengan jumlah sebenarnya mereka yang sudah Di Vaksin.. Jangan pula dimanipulasi seperti data saringan Covid-19..


2- Kita dok harapkan Khairy lah pemimpin paling Bijak dari PN dari cara dia bercakap.. Malangnya pengurusan dan Strategi vaksin bagi aku gagal.. Ramai dikalangan orang muda terlebih dahulu di Vaksin, Malah Vaksin Astra Zeneca yg mengikut kajian lebih sesuai untuk orang tua, Direbut oleh orang Muda..Sepatutnya lebih 1 Juta Vaksin Astra Zeneca diagihkan kepada orang Tua, Mereka boleh Walk in terus ke Pusat Vaksin untuk dapatkan suntikan Astra Zeneca.. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...