Tuesday, August 28, 2018

BRIM untuk anak muda.. Keperluan atau Umpan Najib cari undi?


Sebelum ni orang muda yang berpendapatan bawah RM 2 ribu dapat BRIM RM 350 Setahun.. bagi aku inilah contoh BRIM yang patut dihapuskan.. takda keperluan.. apa masalah dan keperluan utama anak muda Hari ini ?

1- Pekerjaan
2- Gaji Minima
3- Modal Perniagaan

1- Ini yang perlu diselesaikan.. ramai anak muda terutama graduan hari ini masih menganggur.. bagaimana Kerajaan Mahu mengeluarkan anak muda ini dari Pengangguran.. bagi aku cukup menggubal dasar baru, tak perlu pun keluarkan duit dan menunggu pelaburan baru.. Bagaimana cara yang paling cepat ?

Gabungan PAS & UMNO bakal menjadikan Hj. Hadi sebagai PM selepas PRU15


BN menuju ke arah perpecahan apabila MCA mengumumkan akan bertanding atas lambang MCA bukan BN di Balakong.

Peranan PAS dalam ketiga-tiga PRK di Selangor nampak significant. Di Sungai Kandis, PAS menyatakan sokongan kepada BN. Di Balakong PAS mengarahkan ahli-ahlinya mengundi MCA. Di Seri Setia UMNO turun membantu PAS sebagai membalas budi PAS kerana memberi laluan di Sungai Kandis.

Di saat kelesuan BN menguruskan rumahtangganya. Pemimpin UMNO yang baru dilihat tidak berdaya menarik minat parti-parti komponen untuk terus berada di bawah satu payung. Muncul Haji Hadi berbincang dengan MIC. Ini memberi satu nafas baru dan segar kepada parti-parti pembangkang.

Pakat riuh pulak bab MAT SABU buat korban di Patalong ada unsur syiah..!


Riuh Mat sabu bergambar berlatar belakang Kitab Syiah.. kalau takat nak bergambar Kitab yg nak dikaitkan dgn Syiah, tak payah pergi Jauh Sampai Thailand Tu nak bergambar.. kat bilik Kitab Aku pun ada.. Jgn kata Kitab dikait dgn Syiah, Kitab dikait dgn Wahhabi pun ada, Bible pun ada..

Hebat Lah Mat sabu, berani datang ke tempat Syiah dengan diiringi pegawai tertinggi,juruiring Tentera, sambil disambut Gabenor dan tentera Thailand.. takda satu pun program boleh dikaitkan dgn ritual Syiah..jelas lah itu majlis rasmi.. sampai ada Ustaz mana dok Doa supaya tentera kita tidak dipengaruhi dgn Syiah..

Gantikan BRIM dengan bantuan asal kerajaan yang telah diwujudkan sekian lama untuk rakyat

Penjelasan tentang BRIM.


1. Pertama perlulah rakyat faham kenapa pada awalnya BRIM diujudkan.

a. Untuk memancing undi lebih 3 juta rakyat.
b. Apabila GST telah diadakan.
c. Harga barang naik mendadak krn GST.
d. Mengambil hati pengundi Melayu yg majoriti mendpt BRIM.
e. Bagi memanipulasi kan wang GST.
f. Mentup kelemahan kerajaan BN
g. Kejatuhan mata wang negara secara mendadak.
h. Mengambil alih tugas JKM, Zakat, Baitulmal dan lain-lain agensi bantuan kerajaan yang asalnya adalah tugas agensi tersebut utk memberi bantuan, namun menggunakan BRIM utk mempopularkan BN.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...