Tuesday, April 24, 2018

DAP tak mampu robek ISLAM dibumi MALAYSIA melainkan mendapat KEBENARAN MAJLIS RAJA-RAJA

http://s3media.freemalaysiatoday.com/wp-content/uploads/2016/02/majlis-raja2.jpg
5 Perkara Dalam Perlembagaan Yang TIDAK BOLEH DIUBAH oleh 222 Kerusi Parlimen (Dewan Rakyat) Dan Oleh Mana-Mana Parti Sekalipun Yang Membentuk Kerajaan KECUALI Mendapat Persetujuan Majlis Raja-Raja.

MENJAWAB POLITIK PROPAGANDA "INSTILL FEAR" UMNO PAS YANG MEMBERI GAMBARAN ANCAMAN TERHADAP MELAYU - ISLAM.

● Had Kuasa Yang Di-Pertuan Agong dan Majlis Raja-Raja hanya untuk Perkara-Perkara Perundangan (Legislative), bukannya Perkara-Perkara Penting Dalam Perlembagaan.

● Pindaan Perlembagaan yang telah berlaku pada tahun 1983, 1984 dan 1994 terhadap Artikel 66 (4) dan (4A), adalah berkaitan Had Masa Kuasa Untuk Menangguhkan Proses Kelulusan Sesuatu Undang-Undang.

● Sebelum (Pindaan), ia adalah Tanpa Had Tempoh, manakala Selepas (Pindaan) Had Masa 30 Hari telah ditetapkan sebagai Tempoh Had Maksimum Sesuatu Undang-Undang Boleh Ditangguhkan.

● Ramai pihak yang tersalah anggap bahawa Kuasa Menangguhkan Proses Kelulusan Sesuatu Undang-Undang Tanpa Had Masa ini sebagai Kuasa Veto Yang Di-Pertuan Agong dan Majlis Raja-Raja. Sebenarnya, ia hanya satu tradisi, resam (convention) dan mengikut pertimbangan yang waras.

DAP OH DAP...hebat sungguh anda di mata UMNO & PAS..!!

DAP OH DAP...!

https://mediatmi.r.worldssl.net/resources/stories_images/6941/dap-epa2017__full.jpg
DAP tolak HUDUD - Memang yg bukan Islam berhak tolak hudud, mana ada paksaan atas mereka

DAP hina ISLAM - Negara ada undang2, jika apa yg dilakukan dan diperkatakan DAP adalah menghina ISLAM maka tindakan undang2 boleh diambil jadi pemerintah ada kuasa kenapa tak ambil.. dan inilah peluang nak kuburkan DAP jika mereka betul2 menghina ISLAM.. Ambik tindakan dan ROS boleh bubarkan DAP.. mudah saja..

DAP halang HUDUD - nak bentang PAS nak bawa PAS...dalam dewan yg berkuasa speaker.. DAP bukan ada kuasa nak halang sekat..jadi bawa ajalah..dok tangguh apasal..

DAP nak jadikan MALAYSIA negara bukan ISLAM - DAP lawan 35 kerusi aja tu belom tentu menang semua... Nak pinda perlembagaan bab islam memerlukan 2/3 sokongan parlimen.. Dan kena lepasi Majlis Raja2 pula dan last YDPA... Kemudian tu calon DAP bukan saja kristian.. Islam pon ada, Hindu pon ada, Singh pon ada... Macamana depa nie nak terima kristian sbb depa agama lain...

Mematikan mitos DAP mahu merobek Perlembagaan

 https://dululainsekaranglain.com/wp-content/uploads/2011/10/Perlembagaan-Persekutuan-540x301.jpg
Dalam tulisan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang bertajuk “Ungkapan kata-kata manis yang meracunkan” (16/4/2018), beliau menulis antara lain, “Saya tercium betapa DAP mendapat bayangan kalangan mereka itu, menjadikannya sangat galak berjuang merobek Perlembagaan Persekutuan, mendesak supaya merendahkan kedudukan Islam dan melemahkan Institusi Raja-Raja Berperlembagaan secara senyap dan sindiran.

“Mereka bergabung dengan golongan anti hadis dan liberal. Kalangan ahli politik yang mencari jalan pintas bergayut bersama, sama ada kalangan umat Islam yang bebal sepak terajang politik atau yang buta politik, dan juga kalangan bukan Islam.”

Tulisan itu telah dikongsi dengan ramai orang terutamanya di kalangan penyokong dan ahli Pas. Malang sekali, tulisan itu bukan sahaja tidak berpaksikan kepada undang-undang malah juga tidak berpaksikan kepada fakta.

Perlembagaan Persekutuan adalah satu dokumen yang mempunyai mekanisme perlindungan yang tersendiri. Perlembagaan Persekutuan tidak boleh sewenang-wenangnya dirobek oleh sesiapa pun melainkan melalui cara yang telah diperuntukkan dalam Perlembagaan itu sendiri.

Surat terbuka kepada orang Melayu sempena PRU14

90% orang Cina akan mengundi Pakatan Harapan. Mereka fikir sistem itu rasis, tidak adil dan kerajaan melayan mereka sebagai warganegara kelas kedua.

Oleh Sebastian Loh

Sebelum saya bermula, saya ingin meminta maaf untuk Bahasa Melayu saya yang kurang fasih. Kali terakhir saya menulis dalam BM pada 2002 bila saya mengambil ujian SPM. Biasanya, saya menulis dalam Bahasa Inggeris (jangan hairan kalau surat ini berbunyi macam Google Translate). Namun begitu, saya ingin berkongsi pendapat dan perasaan saya dengan rakan-rakan berbangsa Melayu sempena pilihan raya umum ke-14.

Dengan izin, I feel very strongly about this. Saya hanya harap saudara-saudari akan membaca huraian saya dengan fikiran terbuka.

Saya orang Cina. Realitinya 90% daripada orang Cina akan menentang kerajaan dan mengundi Pakatan Harapan pada pilihan raya yang akan datang. Kenapa? Kerana mereka marah, dan sebagai orang Cina, saya faham asas kemarahan itu.

Sudah berpuluh-puluh tahun, orang Cina tidak puas hati dengan sistem pentadbiran yang memberi layanan istimewa kepada orang Melayu dan Bumiputera lain. Mereka berfikir sistem itu rasis dan tidak adil. Mereka percaya kerajaan mengabaikan mereka dan melayan mereka sebagai warganegara kelas kedua. Secara jujurnya, saya pun pernah berfikiran begitu dari sekolah rendah sampailah ke universiti.

PH janji bangkit bersama bina kembali negeri Kedah


Pimpinan PH Kedah semasa pelancaran Manifesto HARAPAN Negeri Kedah.

Pakatan Harapan (PH) Negeri Kedah berjanji untuk memakmurkan Negeri Kedah sepertimana yang termaktub dalam ‘Manifesto Harapan Negeri Kedah’.

Pengerusi Jawatankuasa Manifesto tersebut, Datuk Johari Abdul ketika pelancarannya pada Sabtu yang lalu berkata, terdapat 10 terus utama PH Negeri Kedah yang akan diberi keutamaan bagi membina semula negeri Kedah.

Sepuluh teras tersebut katanya adalah bagi melengkapkan kemudahan asas dan perumahan rakyat serta juga mengutamakan kebajikan dan kesihatan rakyat.

Teras yang lain ialah untuk memperkukuhkan nilai keagamaan dan melonjakkan mutu pendidikan serta modal insan.

Beliau juga berkata, memperkasakan wanita, memperkasakan belia, sukan dan NGO serta memperhebatkan pembangunan pertanian dan perikanan adalah sebahagian lagi dari manifesto yang dijanjikan.

Tambahnya, teras yang lain adalah untuk merancakkan pertumbuhan ekonomi, mereformasikan pengurusan dan urus tadbir negeri.

Senarai calon BN KEDAH untuk PRU14

Senarai calon Kedah


*P.04 LANGKAWI*
Dato' nawawi ahmad
Kuah - Nor Saidi Nanyan
Ayer Hangat - Datuk rawi abd hamid

*P.05 JERLUN*
Dato' Seri OTHMAN bin ABDUL AZIZ
Kota Siputeh - Datuk ahmad zahar
Air Hitam - Abu hassan sharif

*P.06 KUBANG PASU*
Dato' Wira MOHD JOHARI bin BAHAROM
Bukit Kayu Hitam - Datuk Ahmad Zaini Jaapar
Jitra - Datuk Aminundin Omar

*P.07 PADANG TERAP*
Dato' Seri Mahawangsa MAHDZIR bin KHALID
Pedu - kamanoriah inrahim (penampilan semula)
Kuala Nerang - Datuk Badrolhisham Hashim

*P.08 POKOK SENA*
Dato' SAID ALI bin SYED RASTAN
Bukit lada - Datuk Arifin Man
Bukit Pinang - Dr nawar
Derga - Dr Cheah Soon Hai

Jumlah calon ISLAM dalam PH untuk PRU14

Calon Islam dalam PH


BERSATU = 52/52
AMANAH = 27/27
PKR = 35/51
DAP = 5/35 *belom muktamad sebab umum tak habih lagi...

Total = 110 beragama islam

Jadi skrg mana dia hujah kata PH menurunkan calon bukan islam yg ramai... Dap kuasai negara.. Yg mana akan menggugat kestabilan dan negara... Malaysia diperintah oleh org kapiaq...

Mat Alishah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...