Tuesday, August 25, 2020

Tolong Jangan Kelirukan rakyat, RM6.61B adalah nilai tawaran. Yang hendak di ketahui syarikat mana dan berapa sudah di bayar?.

 

1, 6.61B adalah nilai tawaran. Yang hendak di ketahui berapa sudah di bayar?.

2. Jika cadangan batalkan sahaja. Jika berani sangat.. keluarkan senarai nama projek Runding Terus ini.. termasuk Projek mini Putrajaya Kerajaan Pahang. Syarikat mana yang dapat projek nego.

3. Jika Ahli Parlimen pun 'rabun' dalam isu membezakan yang mana dibawa dalam kabinet dan mana tidak untuk kelulusan. Jangan ingat rakyat pun rabun.

4. Untuk makluman Ahli Yang Berhurmat khas dari UMNO. Perkara perlu di bawa dalam kabinet ialah kelulusan Projek Pengswastaan bukan projek kelulusan runding terus.

5. Bagi projek Runding Terus, tidak ada prosedur Kewangan yang menghendaki perlu dibawa untuk kelulusan kabinet. Itu bidang kuasa Menteri Kewangan membuat keputusan 'setuju atau tidak'.

GENG KEPALA LORI SAYUR KE SINGAPORE JAWAB MENTERI KENAPA MEREKA TAKADA DIKUARANTIN!!

 

 NAMPAKNYA GENG KEPALA LORI DAH JAWAB APA YANG MENTERI TUAN IBRAHIM TUAN MAN PERTIKAI KENAPA DRIVER LORI SAYUR YANG MASUK KE SINGAPURA TAK DI KUARANTIN..

Image may contain: 1 person, text that says "Utk pengetahuan, driver kita ke S'pore tu tak masuk sempadan pun. Kontena jika sayur dipanggil reefer container hanya akan diantar ditgh2 border, kepala lori kasi potong then kepala di S'pore atau Msia amik reefer container tu. Kuarantin kepala bana apa? Translate Tweet Drebar lori sayur hari-harike hari S'pura pun tak dikuarantin Tu... malaysiakini.com 7:26 PM 24/08/2020 Twitter for Android 108 Retweets and comments 119 Likes" 

JADI DIHARAP JANGAN LAH DOK BUAT BEBAL SANGAT SELEPAS NIE YAA...

RAFDAN AHMAD

HADI AJAK RAKYAT SLIM BUAT PERUBAHAN, JADI UNDILAH CALON NO.1 !!!

 

 ADOI MAKIN PENING AKU DENGAN HADI AWANG NIE.. NAK AJAK RAKYAT SLIM BERUBAH APANYA LAGI SEBAB YANG BERTANDING BN KEMPEN UTK BN DAN YG MENANG DULU PUN BN.. DAH AJAK BERUBAH SANGAT AJAK UNDI CALON NO 1 - PEJUANG TU KAH...

DIA SENDIRI KEMPEN PON DAH TAK TAHU NAK KEMPEN UTK SIAPA DAH.. KESIAN NEGOKNYA... 

OKLAH DAH AJAK BUAT PERUBAHAN JUGAK MAKA SOKONGLAH CALON NO 1 PEJUANG TUU PULAK... ITU BARU PERUBAHAN

RAKYAT PRIHATIN

PANAS.. BUKAN 101 TAPI 121 BUAH PROJEK YANG DAPAT SECARA DIRECT NEGO ZAMAN PH..!!!

 

 PANAS LAGI.. SEBENARNYA BUKAN 101 YANG DAPAT SECARA OPEN TENDER TETAPI DIMAKLUMKAN BAHAWA 121 BUAH SYARIKAT YANG TELAH DAPAT PROJEK TERSEBUT SEMASA ZAMAN PH..

JADI KITA HARAP DIDEDAHKANLAH SENARAI 101 ITU UNTUK SEMUA RAKYAT TAHU ADAKAH IANYA SAMA SEPERTI APA YANG DIDEDAHKAN OLEH PH SEMASA MEREKA MEMERINTAH DAHULU...

TOLONG JANGAN SIMPAN SENARAI-SENARAI TERSEBUT...

Mukhriz - Kecacatan pelantikan Speaker Kedah, Tiada notis diberikan kepada ADUN-ADUN..!!

Image may contain: one or more people, people sitting and people standing, text that says "LIVE 109700 JITRA N.O5 AEN ALOR MENGKUDU N.14 BUCT SELAVBR NZ GURUN YANG KE EMPAT BELAS MESYUARAT KEDUA PENGGAL KETIGA DEWAN UNDANGAN NEGERI KEDAH DARU"

 
Apa yg telah berlaku di Parlimen utk pelantikan Speaker turut berlaku di DUN Kedah pagi ini. Notis tidak diberikan kpd ADUN2 walaupun sehari sebelum Dewan Undangan Negeri Kedah bersidang hari ini. 
 
Walhal kalaupun diikut prosedur Peraturan Mesyuarat DUN Kedah, tentunya calon yg dipilih Kerajaan PN Kedah akan dengan mudahnya dipilih sebagai Speaker. Ini memandangkan majoriti 10 yg ada kpd PN berbanding pembangkang. 
 
Pelantikan Timbalan Speaker juga begitu juga. Tanpa apa2 notis utk menjemput pencalonan dari pihak Pembangkang (yg tentunya akan kalah dalam pengundian), Speaker yg baru dilantik terus mengumumkan pelantikan Timbalannya. 
 
Apa sebabnya Peraturan Mesyuarat DUN Kedah diketepikan sebegitu rupa? Tiada langsung kemungkinan berlaku undian berbelah bahagi seperti yg berlaku di Parlimen kerana didalam DUN Kedah, PN mempunyai 23 kerusi berbanding hanya 13 dipihak Pembangkang. 
 

PANAS : DEPA KATA ADA MENTERI KANAN KANTOI BERHUJAH DENGAN NETIZEN DI PRK DUN SLIM SEMALAM..!!

 

Naratif Boomerang Stepek..
 
YB Menteri Kanan : Tuan-tuan.... kita amat bernasib baik kerana PH hanya berjaya menerintah 22 bulan sahaja... jika lama mereka memerintah.. lingkup Malaysia.. mati kita... ekonomi lembap.. tiada kemajuan untuk rakyat..
 
Pengerusi Majlis : Ya.. ya... tepukk...
 
Pak Lang Mid : YB .... masa PH memerintah 22 bulan dulu siapa Menteri Hal Ehwal Ekonomi yang ekonomi lembap macam YB kata tu?
 
YB Menteri Kanan : Owhhh Menteri masa tu memang lembab.. apa dia buat pun kita tak tahu.. melancong dengan anak bini saja rasanya..
 
Pak Tam Karim : Siapa nama Menteri tu YB?
 

ANWAR MOHON MENTERI KEWANGAN DEDAHKAN SENARAI SYARIKAT YANG DAPAT TENDER TERUS ZAMAN PH

Saya mencelah pengulungan Menteri Kewangan siang tadi dan mempertahankan saudara Yang Berhormat Bagan dengan menyatakan persetujuan bahawa semua kontrak tanpa tender terbuka perlu dihebahkan kepada awam tidak kira samada sewaktu zaman Pakatan Harapan atau Perikatan Nasional.
Saya gesa Menteri Kewangan untuk mendedahkan senarai syarikat-syarikat yang telah dianugerahkan kontrak tanpa tender terbuka tersebut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...