Thursday, April 27, 2023

SADA: Masalah Air di Negeri Kedah


 SADA: Masalah Air di Negeri Kedah

Sekali lagi umat Islam serta seluruh rakyat di Negeri Kedah di asak dengan masalah bekalan air yang meruncing. Krisis berlaku menjelang bulan Ramadhan dan kemuncaknya Aidil Fitri 1444H.

Ini bukan polimik untuk mencari politik murahan di sebalik derita rakyat. Ini adalah hakikatnya! SADA di bawah Datuk Seri Sanusi selaku Pengerusinya serta orang nombor satu dalam Kerajaan Negeri Kedah yang belum lagi berjaya menyelesaikan masalah air di Kedah terutamanya Kuala Kedah.

1. Tiada siapa pun ingin berperang dengan YAB Menteri Besar Kedah dalam semua urusan. Tetapi saya telah beberapa kali merayu dengan sekujur jasad saya ini agar Datuk Seri Sanusi memberikan pertimbangan yang sewajarnya kepada derita rakyat yang terputus berkalan air di seluruh Kedah dan TERUTAMANYA Kuala Kedah.

2. Kami tahankan sejenak dengan penuh kesabaran pada bulan Ramadhan yang lepas sehinggalah menjelmanya Aidilfitri 1444H dan selepas 5 hari berlalunya Hari Lebaran ini. Genjatan bahasa di media sosial telah di lakukan demi menghormati 'Eid Mubarak' selaku hari kebesaran dalam Islam. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...