Friday, December 24, 2021

Penduduk tak dibenarkan masuk sebab menteri sedang buat 'wayang'


 

RAKYAT JAGA RAKYAT - KERAJAAN KAYANGAN SUSAH TURUN KE BUMI.


24 Disember 2021

1. Nafsu memuncak pemimpin kerajaan untuk mengekalkan kuasa dan pangkat serta kedudukan sesama sendiri mengakibatkan nasib rakyat menjadi korban banjir teruk dibeberapa negeri. 

2. Kerakusan kerajaan pimpinan Ismail Sabri untuk mengekalkan dan memusatkan kuasa politik menyebabkan nyawa rakyat terancam. Amalan ini berterusan sejak ketika permulaan wabak Covid-19 sehingga bencana banjir. 

3. Semakin ramai menteri, yang kini berjumlah lebih tujuh puluh orang, dan penasihat Perdana Menteri yang dilantik, semakin bercelaru dan tiada arah tuju kerajaan hari ini. 

4. Ramai pemangku jawatan penting lantik tanpa mengetahui apakah tugas mereka walaupun puluhan ribu gaji sebulan di bayar. Itu pun Perdana Menteri memberi markah ajaib 90 peratus atas "prestasi" mereka. 

ANTARA NADMA DAN HANAFI.. SIAPAKAH YANG BERSALAH?


 

PANAS.. PUNCA SEBENARNYA SELANGOR BANJIR..!


 oleh Megat Hisemudin Megat Kasem

Saya berikan dua fakta utama:

1. Selangor kegondolan dek pembangunan tidak terancang maka air larian dan air permukaan terus ke parit, longkang dan sungai. 

Sungai menjadi cetek sbb keladak dari hulu sungai atau parit atau longkang menjadikan laluan air ini tidak mampu utk menampung kuantiti air yg semakin besar. 

Maka limpahan air ini menyebabkan banjir. Rasanya faktor ini ramai yg setuju dan tahu. 

2. Faktor kedua rasanya ramai yg tak menduga bahawa kejadian taufan tropika Rai di Filipina secara langsung dan tak langsung menyebabkan banjir besar di Selangor. 

TERKINI - PEMUDA AMANAH DEDAHKAN HASIL KUTIPAN WATER JET DAN BARANG YANG DIBELI


Kutipan untuk water jet jam 5 ptg tadi sebanyak RM9,591.80.

Beli 9 water jet total RM7,092.00.

Baki RM2,499.80.

Malam tadi juga telah edar ke beberapa tempat sekitar Hulu Langat, Puchong, Shah Alam, Kota Raja, Sepang, Kuala Langat.

Ni pun sejak kul 8 tadi pun masih rancak masuk. Di sana rancak, di sini rancak, mana-mana rancak. Pahala. Insya Allah esok kami update lagi.

#AmanahPeduli
#WaterJetPemudaAmanah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...