Monday, September 24, 2018

Pemuda PAS puji PM tolak LGBT


Pemuda PAS mengalu-alukan komitmen Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad yang menolak gaya hidup lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) serta perkahwinan sejenis.

“Keputusan tersebut adalah tepat kerana Malaysia tidak harus dikongkong dengan kehendak hak asasi manusia acuan Barat,” kata ketuanya Muhammad Khalil Abdul Hadi.

Mahathir pada hujung minggu lepas berkata Malaysia tidak menerima LGBT dan perkahwinan sejenis kerana sistem nilai negara ini tidak sama seperti di negara-negara Barat yang lebih bebas.

Sebelum ini terdapat dakwaan kerajaan baru menyokong gaya hidup itu.

Ada Umno di wajah PAS

Menikmati kesedapan ikan patin Temerloh dengan luahan pedas daripada kritikan rakan lama tentang AMANAH adalah pakej perjalanan yang menarik hujung minggu lalu.

Sungai Pahang mengalir perlahan-lahan.

Perbincangan kami berkisar soal politik semasa. Setelah itu, saya 'berundur' dengan mengelak diri untuk berkhilaf hingga boleh menjejas silaturrahim.

Seminggu selepas 16 September, AMANAH mengadakan perayaan sempena tiga tahun penubuhannya. Ada banyak sebab AMANAH meraikan ulang tahunnya di Temerloh.

Pertama, Temerloh ialah kawasan parlimen yang diwakili oleh Setiausaha Agung AMANAH, Anuar Tahir.

Kedua, faktor geografi yang terletak di titik tengah Semanjung Malaysia.

Ketiga, mengambil semangat sejarah Temerloh yang sarat dengan perlawanan ke atas sang penguasa. Itu kemungkinan yang terbayang dalam fikiran saya saat menghirup kuah ikan patin yang pedas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...