Tuesday, June 1, 2021

Mulanya KEJAHATAN, Tengahnya KEBODOHAN, Hujungnya KEROSAKAN.. ITULAH KERAJAAN PN..!


 Pemulaannya KEJAHATAN..
PertengahannyaKEBODOHAN..
PenghujungnyaKEROSAKAN...


KEJAHATAN.
Bermula dgn langkah Sheraton. Berlaku aktiviti membeli dan merasuah MP2 agar berpaling tadah. Akhirnya dgn kejahatan, sebuah kerajaan yg dipilih rakyat melalui proses yg sah, tumbang.

Tidak cukup dgn merampas Putrajaya, Negeri2 di bwh Pakatan Harapan juga perlu 'dirampas'... Maka berlakulah terus proses membeli wakil2 rakyat di peringkat negeri...hasilnya, beberapa negeri turut tumbang. Bermula dgn Johor, diikuti Perak, Kedah dan Melaka... Kemudian kejahatan ini di bawa menyeberang Laut China Selatan, ke negeri Sabah.

Satu demi satu wakil rakyat dibeli. Tetapi, kali ini, TYT Sabah lebih bersifat terbuka. Serahkan kembali mandat kpd rakyat yg akhirnya memaksa sebuah Praya Negeri diadakan. 
Bermulalah episod serangan covid19 yg kembali menggila.

AMBOI UMUM POTONG GAJI 3 BULAN PON WALAUN SYOK TAK TERKIRA DAH!


 MENUNJUK PETUNJUK

 

Malam tadi Perdana Menteri Gagal umumkan bahawa dia, seluruh menteri-menteri dan timbalan menteri dia bersetuju untuk tidak ambil gaji untuk tempoh 3 bulan bermula Jun 2021.


Gaji yang tidak diambil ini akan disumbangkan ke dalam Akaun Amanah Bencana sebagai membiayai perbelanjaan berkaitan Covid-19.


Kenyataan di atas menunjukkan 2 perkara :


1) PM, Jemaah Menteri serta Timbalan Menteri amat prihatin bersama rakyat yang menderita hingga mereka juga rela tidak ambil gaji untuk merasa denyut nadi rakyat.


Cuma kita nak tahu, bila sebut gaji itu adakah ianya termasuk elaun-elaun lain atau gaji pokok sahaja?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...