Friday, April 24, 2020

TERUS KURUNG RAKYAT KEPUTUSAN MUDAH, TAPI JANGAN AMBIL MUDAH RAKYAT SUSAH1. Perdana Menteri umum malam tadi PKP disambung 2 minggu lagi selepas 28 April ini.

2. Kita terima keputusan kerajaan ini tetapi jangan jadikan ianya satu kelaziman dan rutin. Ianya keputusan mudah bagi PM, orang2 besar, orang2 kaya. Tapi ia bukan satu keputusan mudah bagi rakyat biasa, orang susah, orang miskin.

3. Orang2 besar di Malaysia memang tidak rasa susah PKP, langgar larangan pun tidak didenda apalagi di gari dan dipenjara. Makanya PKP menjadi kelaziman yang tidak menyusahkan orang2 besar.

4. PM ini bernasib baik kerana mempunyai jentera kerajaan yang baik. Jabatan Kesihatan sekarang diiktiraf antara terbaik. Ketua Jabatan dan pegawai, kakitangannya hebat. (Bukan Menteri dan Timb Menteri yang dilantik PM)

5. PM ini juga bernasib baik kerana Pasukan keselamatan, Polis, Tentera juga berkeupayaan mengawal situasi negara.(Melainkan campurtangan Menteri sebabkan orang2 besar yg menjadi kawan2 Menteri tidak ditahan)

6. Dan PM ini lebih bernasib baik kerana faktor rakyat Malaysia rata2 bersikap patuh dan menghormati arahan demi kesihatan dan keselamatan.

Sudah hampir seminggu..Apa cerita kes EXCO & TIMB MENTERI K'jaan PN yang langgar PKP tempohari??


NAMPAKNYA masih tiada kesudahan akan cerita 2 pimpinan 
utama kerajaan PN nie yang terdedah kegiatan mereka
yang makan dan solat secara berjamaah sewaktu
megadakan lawatan ke Maahad Tahfiz.

Walaupun kebenaran untuk pimpinan turun kebawah membantu rakyat
namun yang ini mereka jelas berada dalam majlis jamuan makan dan
siap mengaku solat berjamaah lagi...

ternyata dua perkara ini merupakan kessalahan dibawah perlaksanaan PKP ini.
Namun apa yang ralatnya sekarang mengapakah mereka tak dibawa
spertimana yg dilakukan kepada rakyat..?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...