Saturday, September 28, 2019

Harga Minyak Masak turun lama dah, bukan disebabkan #BMF..!

Aku bukan tak sokong produk muslim, sapa kenal aku tahu lah.. cumanya antara cerita dongeng dari puak BMF ni, Kempen depa dapat menurunkan harga Barang.. Tapi setiap kali nak bagi bukti dan contoh, dalam beribu jenis barang dah pasti harga minyak masak jadi bukti depa.. tadi dalam group Family aku share benda ni, Aku nak betulkan fakta depa..

Paling popular Depa kata apa ?, Zaman GST harga minyak masak RM 22, zaman SST RM 24, tapi BMF dapat turunkan sampai RM 16.. Depa kata dulu Tauke Cina ambik untung banyak.. nasib ada BMF, berapa ramai bani melayu ditipu dgn statement ni..? Inilah Perkara Tahyul dalam alam Melayu, disulam dengan senimen kaum dan Agama... Boleh dah masuk dalam rencana buku Mastika.. Pembohongan paling Nyata..

Kenapakah PAS begitu memusuhi AMANAH.....

KENAPA PAS BEGITU MEMUSUHI AMANAH SEHINGGA 'MENTARBIYYAH' AHLI DAN PENYOKONG MEREKA DENGAN MERATIB 'PAN' DAN 'KHADAM DAP' ?

1. Amanah dilahirkan kerana tidak setuju dengan 'jemaah' yang cuba membawa Pas secara sulit kepada Umno tetapi ditolak oleh ATGNA.

2. Usia Amanah yang baru berusia 4 tahun ini sudah pun menjadi sebahagian daripada kerajaan pusat. Sedangkan Pas yang berumur lebih 60 tahun masih lagi kekal sebagai pembangkang.

3. Pas lebih dahulu memahami erti berkawan dan bersahabat dengan DAP sejak dari wujudnya Barisan Alternatif (BA) sehinggalah kepada Pakatan Rakyat (PR).

4. Waktu itu Pas sendiri sedar bahawa hubungan dengan DAP adalah atas dasar kerjasama politik dalam mencari titik persamaan bagi menentang BN. Lantaran BN/Umno merintis perbuatan mengejek dengan menggelar Pas sebagai barua dan boneka Dap.

Adakah CEO TRX akan bertukar tangan kepada bukan Melayu?

Tun Razak Exchange bakal bergegar lagi?
SESUDAH SUBUH

Azmar sudah tamat kontrak dan tidak disambung?

KONGLOMERAT kerajaan Tun Razak Exchange (TRX) yang menjadi pertikaian hangat kerana kewujudannya dikatakan tidak mengikut proses penubuhan dan matlamat jelas bakal bergegar lagi sekiranya ura-ura didengar ini benar, yakni CEO TRX akan bertukar tangan kepada bukan Melayu.

CEO TRX kini adalah Azmar Talib yang akan tamat kontrak dan tidak akan disambung. Khabarnya tempat beliau itu akan diganti dengan COO TRX sekarang Tan Hwa Min?

Sekiranya ini berlaku sudah pasti TRX akan mengilangi apakah yang berlaku di Same Darby baru-baru ini apabila CEOnya daripada orang Melayu bertukar kepada bukan Melayu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...