Saturday, July 21, 2018

Kepada Nik Amar..sila google ‘LGBT Kelantan’, ‘Pondan Kelantan’, ‘Maknyah Kelantan’, ‘Gay Kelantan’

Nik Amar pandang ke langit isu LGBT di Kelantan, kata Pemuda AMANAH

Nik Amar pandang ke langit isu LGBT di Kelantan, kata Pemuda AMANAH


Penafian dibuat oleh Timbalan Menteri Besar Kelantan Datuk Mohd Amar Nik Abdullah kononnya tiada aktiviti LGBT di negeri itu ditempelak Pemuda AMANAH seolah-olah beliau berjalan pandang ke langit.

Ketua komunikasi Pemuda AMANAH Kelantan Muhammad Arif Basharuddin berkata, beliau amat kesal danbersimpati dengan Nik Amar kerana masih lagi berjalan mendongak ke atas sehingga tidak nampak keadaan sebenar di sekelilingnya.

Muhammad Arif Basharuddin
“Tindakan beliau menafikan isu LGBT sebenarnya wujud dan serius di negeri ini sememangnya diketawakan oleh banyak pihak.

“Dia dilihat seolah-olah bagaikan cuba menutup bangkai gajah dengan sehelai serban,” katanya.

Menurutnya jika Timbalan Menteri Besar itu ‘malas’ sangat untuk turun padang meninjau sendiri betapa seriusnya gejala pelacuran seks songsang ini melanda di sekitar Kota Bharu, sepatutnya beliau boleh mencari maklumat itu di internet.

“Sepatutnya boleh sahaja ambil telefon pintar dan ketik carian di Google, taiplah apa sahaja kata kunci sama ada ‘LGBT Kelantan’, ‘Pondan Kelantan’, ‘Maknyah Kelantan’, ‘Gay Kelantan’ atau apa sahaja berkaitan isu ini di Kelantan, nah… berlambak berita yang cukup memalukan kita semua terpampang di sana.

“Saya sehingga kini cuba mendapatkan maklumat terperinci mengenai perdagangan dan pengiklanan khidmat seks songsang selain khidmat pelacuran wanita sejati dalam laman aplikasi sosial seperti Wechat di Kelantan ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...