Monday, March 14, 2022

APAKAH SEBAB CALON BUKAN PILIHAN CABANG, 7 CALON PKR HILANG DEPOSIT..!


 Ni sah bukan calon pilihan cabang.
Padan muka deposit hilang.

Tujuh calon PKR yang hilang deposit dalam PRN Johor adalah:1. Azmi Masrani yang hanya mampu memperolehi 1,537 undi di kerusi N.18 Sri Medan yang mempunyai 29,248 (89.45 peratus) pengundi Melayu.

2. Haryati Abu Nasir yang hanya mampu memperolehi 1,331 undi di kerusi N.20 Semarang yang mempunyai 23,724 (85.54 peratus) pengundi Melayu.

3. Zulinah Johari yang hanya mampu memperolehi 1,529 undi di kerusi N.33 Tenggaroh yang mempunyai 31,680 (82.48 peratus) pengundi Melayu.

PAKATAN HARAPAN, Politik Khianat dan khemah besar


 PAKATAN HARAPAN, Politik Khianat dan khemah besar

Langkah Sheraton mengajar Malaysia, PENGKHIANATAN adalah satu "Malapetaka". Rakyat yg telah beri peluang kepada PH, tersentap, namun masih menaruh harapan tinggi kpd PH. Kita terima ujian ini, dan PH akan bangkit dengan lebih kuat dlm PRU15. Putuskan hubungan dgn semua pengkhianat, tutup semua pintu2 dan ruang untuk berkhianat, bersolidariti PH3parti, kerja kuat menuju PRU15...

Malangnya, sesudah langkah sheraton, idea pecah perintah "khemah besar" mula berkumandang. Khemah besar itulah membuka kembali pintu2 pengkhianatan. "Gabungan Pembangkang" itu jelas bermaksud demi menang PRN/PRU kita kerjasama dengan semua, termasuk pengkhianat2. Walau sangat2 sedar, jika menang sekalipun, akan berlaku lagi pengkhianatan. Ini sebenarnya yg menghakis semangat pendokong PH - ahli parti, tidak berparti dan atas pagar dari terus menyokong PH. Jika menang bersama "parti2 sepah" yg memang tiada jatidiri ditambah dgn "track record" pengkhianat, sama mcm x menang, malah nama PH semakin buruk diconteng arang. 

Mengapa ada pemimpin2 PH yg ghairah mempromote "khemah besar" (seakan tidak faham senjata pecah perintah), sedang rakyat memerhati dgn penuh jijik dan benci. Nama PH teruk tercemar dgn tindakan2 khianat Atok dan konco2nya 22 bulan, tapi ada pemimpin2 PH yg menyondol dibontot Atok mengajak Pejuang, Muda, Warisan dll untuk bersama gabungan pembangkang di Johor.  

BN KEMBALI KUKUH, PH DAN PEMBANGKANG SEMAKIN MERANA..KENAPA..?


 Rangkul Kekuatan

" Pelik la aku. Yang buat masalah rasuah biliyun biliyun ni pemimpin UMNO. Yang rasuah dan salah guna kuasa pun banyak pimpinan UMNO. Yang khianati muafakat pun UMNO. Yang langgar nasihat YDPA untuk buat PRN masa pandemik dengan alasan bodoh pun UMNO. Tapi rakyat masih lagi pilih mereka."

Seorang rakan ambo yang merupakan penyokong dan pendokong tegar PH pagi-pagi lagi menghantar ambo mesej ini.

Ambo awalnya membaca dengan sebelah mata sahaja. Sebelah mata lagi tertutup dek kerana mengantuk. Maklumlah semalam meraikan hatrik CR7.

Dalam keadaan mamai, ambo membalas ringkas.

" Demo tau tak, sudah berapa game CR7 tak jaringkan gol. Sudah banyak mana dia miss. Ada khabar angin kata dia cedera. Rangnick pun tak mau guna dia semasa game melawan Man City dengan alasan taktikal.

Tau apa CR7 buat? Dia balik Portugal. 

Lepas tu apa jadi? 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...