Thursday, April 19, 2018

Tiga minggu tidak berubah bukti harga bahan api boleh distabilkan

Tiga minggu tidak berubah bukti harga bahan api boleh distabilkan

Pemuda Pakatan Harapan yakin kerajaan berkuasa untuk memastikan harga minyak dapat distabilkan setelah tiga minggu harga petrol dan diesel dapat dikekalkan.

“Masuk minggu ini, telah tiga minggu berturut-turut harga bahan api kekal pada kadar RM2.20 (RON95), RM2.47 (RON97) dan RM2.18 (diesel).

“Situasi ini membuktikan bahawa wujud mekanisme bagi membolehkan harga bahan api stabil, walau sebelum ini Kerajaan Persekutuan seakan-akan tidak menjumpai mekanisme ini hingga harganya turun dan naik dengan tidak menentu.,” ujar Pengarah Mobilasi Pemuda PH Malaysia.

Shazni Munir Mohdd Ithnin (foto) yang juga Naib Ketua Pemuda AMANAH Nasional itu turut berkata, kerajaan sementara kini terpaksa menstabilkan harga bahan api bagi mengekang kemarahan awam terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak.

Setelah 16 tahun tabur janji, Najib akhirnya rasmi pecah tanah Hospital Pendang

Setelah 16 tahun tabur janji, Najib akhirnya rasmi pecah tanah Hospital Pendang
Pengerusi BN, Datuk Seri Najib Razak bakal merasmikan majlis pecah tanah Hospital Pendang pada Ahad ini walaupun sejak pilihan raya kecil (PRK) Parlimen Pendang pada 2002, kerajaan BN sudah berjanji untuk membina sebuah hospital baharu di daerah itu.

Majlis pecah tanah menjelang 17 hari hari membuang undi PRU14 itu diberitahu Setiausaha BN Kedah, Datuk Md. Rozai Shafian di Facebook.

Status atas nama Md Rozai Shafian itu tular di media sosial namun diselar dan disindir ramai netizen.

“Persiapan tapak Hospital Pendang untuk Perasmian Majlis Pecah Tanah oleh YAB Perdana Menteri pada 220418 (Ahad),” catat Rozai di Facebook semalam.

Lagi 17 hari membuang undi PRU14, Najib Razak akan rasmi maasjli pecah tanah Hospital Pendang yang lama tertangguh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...