Monday, December 2, 2019

EXPO TATTOO - Terbuka bukan sampai mencabar budaya

TERBUKA BUKAN SAMPAI MENCABAR BUDAYA.

Sehari dua ini heboh di media sosial berkaitan penganjuran festival tatoo yg telah di adakan di ibu negara. Festival ini bukan sahaja telah menarik minat pengusaha dan peminat totoo dalam dan luar negara malahan natizen di alam maya juga amat terkejut dengan penganjuran yang di adakan ini di mana kita sedia maklum budaya tatoo ini bukan lah budaya yg sesuai dan menepati kehendak sebenar warganya apatah lagi majoritinya beragama islam.

Saya tidak menafikan berkaitan aspek menarik pelancong luar tetapi jangan kerana keuntungan yang sedikit akan merosakkan dan menjejaskan perpaduan dan keharmonian negara.

MP PH ponteng dewan satu kesalahan, bagaimana pula dengan MP PAS yang ponteng?

Baca kenyataan Zailah ngan MP Dungun, Tujuan depa undi menolak Peruntukan belanjawan kebajikan Sebab nak bagi peringatan kepada Pemimpin PH yang Ponteng.. Dia punya pusing... Kalahkan Sammy Vellu..Depa sedar tak apa depa cakap ?

Yang hadir dan mengundi dalam dewan rakyat hari itu menolak Bajet Kementerian Wanita dan Kebajikan Masyarakat tu Ali Parlimen PAS cuma 3 orang.. Keseluruhan ahli Parlimen PAS ada 18 orang.. 3 dari 18 tu cuma khadiran 20% dari keeseluruhan MP PAS, Sedangkan Kalau dalil tu digunakan 80% MP PAS itu sebenarnya ponteng.. Haji Hadi, Nik Abduh dan Ulama PAS pun semua Ponteng..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...