Wednesday, July 5, 2023

PANAS DALAM WACANA SINAR.. LOKMAN VS CHEGUBARD..

 


1. Semalam aku tengok wacana Sinar Harian. Lokman Adam + Arafat = Kerajaan Perpaduan. Chegu Bard (CB selepas ini) dan Tun Faisal (TF selepas ini) mewakili PN.

2. Lokman beremosi dan aku lihat ia jelas terpapar.

3. Moderator gagal kawal tetamu sebab tiada setting.

4. Sepatutnya setiap tetamu diberikan masa, dan soalan. 

5. Awal-awal lagi dia dah bagi green light boleh mencelah. Malah had masa juga tiada.

6. Lepas tu masa tanya soalan pertama, dia buka kepada sesiapa sahaja yang nak jawab dulu. Krik krik krik semuanya sehinggalah Lokman buka mulut.

7. 3 dari 4 orang yang kau jemput tu kaki bercakap depan kamera buat live, buat post tau.

8. Dorang biasa bercakap non stop, tiada format dan sesuka hati.

Dah la tu Tun. Rehatlah.

 

DAH LA TU...

Aku sebenarnya malas nak tulis apa pasal apa yang Tun M buat dan cakap sebab aku hormat dia dan aku hormat serta hargai kawan-kawan yang masih bersama dengan dia.

Tapi bila Tun cakap benda yang tak betul malah membawa kepada fitnah, aku kena tulis dan cakap kerana ajaran Nabi kita supaya kita bercakap benar walau pun ianya pahit untuk ditelan.

Aku percaya kawan-kawan yang masih bersama dengan Tun pun faham dan tahu apa yang Tun cakap tu tidak tepat dan fitnah tetapi mereka terpaksa diam malah terpaksa angkat apa yang Tun cakap.

Tun kata DAP yang ada 40 wakil dalam Kerajaan Perpaduan akan mengugut Perdana Menteri untuk mengubah negara menjadi negara bebas tanpa agama dengan meminda Perlembagaan membuang Islam sebagai agama rasmi negara. Dakwaan Tun ini sangat berniat jahat dan fitnah terhadap DAP sebagai sebuah parti dan terhadap aku termasuk kawan-kawan ahli-ahli DAP berbangsa Melayu beragama Islam.

PANAS!! Mukhriz dedah Abahcow mohon bujet untuk PM sebanyak RM14B diberi padanya separuh..!


 

Andaikata PN menang 6 negeri, apa berlaku pada kerajaan PMX?


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...