Wednesday, March 6, 2019

3 ditahan, 1 diburu kes hina Islam, Nabi Muhammad SAW dan Saidatina Aisyah

KUALA LUMPUR: Polis menahan tiga lelaki, semalam dan kelmarin, serta memburu seorang lagi berhubung kes penghinaan terhadap agama Islam, Nabi Muhammad SAW dan isteri baginda, Saidatina Aisyah.

Ketiga-tiga mereka ditahan dalam serbuan di Labuan, Sabah; Bau, Sarawak; dan Petaling Jaya, Selangor, susulan laporan polis yang diterima.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Mohamad Fuzi Harun dalam satu kenyataan, hari ini, berkata empat individu terbabit dikenal pasti susulan komen jelik terhadap agama Islam dan Nabi Muhammad SAW menerusi akaun Facebook serta Twitter masing-masing.

“Suspek pertama ditahan di Labuan, kelmarin, akibat membuat komen jelik terhadap agama Islam dan Nabi Muhammad SAW menerusi satu posting dalam akaun Facebook.

“Suspek, Mohd Sharulnizam Stanley Sigan, 29, kini direman empat hari hingga 7 Mac ini,” katanya.

PAS DAN UMNO KAHWIN JUGA AKHIRNYA, TAPI RASA-RASANYA BOLEH BERTAHAN BERAPA LAMA?


Bermula semalam UMNO dan Pas diisytiharkan telah berkahwin secara rasminya.

Timbalan Presiden UMNO, Mohamad Hassan mengumumkan perkara tersebut selepas selesai mengadakan pertemuan dan perbincangan dengan rombongan lima pemimpin Pas yang sudi bertandang buat pertama kali memijakkan kaki ke Menara Datuk Onn, PWTC.

Rombongan pemimpin Pas itu diketuai oleh Tuan Ibrahim Tun Man, manakala UMNO yang menerima kedatangan Pas diketuai oleh Mohamad Hassan sendiri.

Kata Mohamad Hassan lagi, selepas ini kedua-dua parti akan bekerjasama secara rasmi dengan fokus kepada penyatuan ummah dan isu-isu kepentingan bersama serta akan membawa hasil perbincangan ke peringkat tertinggi parti masing-masing.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...