Friday, October 2, 2020

DUHAI TUNM.. KALAU KITA MAKAN JERING JANGAN TUDUH ORANG MAKAN GENUAK


 KALAU KITA MAKAN JERING JANGAN TUDUH ORANG MAKAN GENUAK

OT95 dilaporkan masih bercakap fasal Anwar Ibrahim, dia masih mengulang-ulang benda dan tajuk sama. Dia bercerita sebab dia tidak mahu Anwar jadi perdana menteri kerana meragui kebolehan Anwar. Dia juga menyebut, Anwar tidak habis-habis bergerak dan berkempen untuk menjatuhkannya masa dia pegang jawatan PM. Dia langsung lupa apa yang dilakukan Udin anak Yassin dan Minrit.


Dia juga perli Anwar masih tidak cukup nombor, bahkan pernah pakai baju untuk angkat sumpah tetapi tidak jadi. Betapa bencinya dia. Untuk apa peduli dan perli Anwar?


Satu perkataan yang menyenak orang ramai dan melihat OT95 mengesahkan yang dia bencikan Anwar bila mana dia kata Anwar tidak layak jadi PM. Walhal dia pernah memberi laluan kepada Abdullah Badawi, pernah beri laluan kepada Najib Razak dan terbaru Muhyiddin.  

Awas.. Selepas kluster Uda dan Tabligh.. Kini muncul Kluster POLITIK yang melanda negara!!!


 260 KES ADALAH REKOD KES TERTINGGI HARIAN JANGKITAN TEMPATAN...


Baru tonton pengumuman Ketua Pengarah Kesihatan.. Pertama kali aku dengar sidang medianya dibaca dalam keadaan gugup, mana tidaknya, Angka yg diumumkan hari ini adalah yang tertinggi dalam sejarah COVID-19 Negara.. 


Aku simpati dengan Ketua Pengarah Kesihatan yang bertungkus lumus selama 6 Bulan tanpa cuti.. Tiba tiba datang gerombolan UMNO membawa virus pulang dari Sabah.. termasuk lah Ketua MKN si Ismail sabri..pandai cakap jer.. berapa banyak kes berpunca dari kelemahan dari dasar dia sendiri... termasuk dasar kuarantin wajib...


Ada yang kata, Kes tertinggi adalah 277 kes pada Bulan Jun.. Jangan silap faham..277 kes itu melibatkan kes tahanan atau melibatkan warga asing di Depot tahanan Imigresen.. ia kes berlaku dalam kawasan tahanan..Kes hari ini adalah jangkitan tempatan, dari 260 kes, hanya satu kes Import.. Maksudnya ia sudah merebak dalam Masyarakat... 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...