Sunday, December 15, 2019

Antata UMNO, MIC, MCA, PAS, DAP, PKR, BERSATU, AMANAH... Mana yang komunis celaka..?


IKHLAS KPD ORG MELAYU.. MEMBACALAH.. SELAGI MALAS MEMBACA.. ANDA AKAN TERUS DITIPU UMNO

ABU, KARTEL, TUN & ANWAR (Bhgn 1)

Bersama seorang rakan kartel tetapi agak profesional. Saya telah memaklumkan kpdnya perbualan bersamanya saya akan cuba tuliskan mengenai pandangan tersebut dlm artikel saya. Dia kata ' no problerm'... 'your wall'.

Ia sekadar pandangan peribadi. Tidak bersetuju tidak mengapa. Utk permulaan saya menulis mengenai mengenai isu Abu.

Pandangan tentang isu Ching Peng?

NL: Yang pasti aku tak kata aku sokong Komunis. Cuma isunya aku melihat ia provokasi jahat ahli2 politik memainkan sentimen perkauman utk rakyat membenci kerajaan yg ada.

Aku beri beberapa sebab. Aku tak mahu sembang kedai kopi tapi aku ajak kita bicara dari sudut intelektual. Politik Malaysia seperti selalu aku tulis, org Melayu mudah ditipu... politik Malaysia bukan dihujah dgn fakta tetapi cukup hanya dgn persepsi. Dlm politik di negara kita lojik tidak berada di hati manusia tetapi sentimen.

Dlm kes Ching Peng kita bicara dari sudut undang2. Bekas IGP, Tan Sri Rahim Nor telah maklumkan perjanjian kita dgn Komunis selepas 1989 mereka bebas ( bekas Komunis ) keluar masuk Malaysia. Dulu ketika zaman BN, Syamsiah Fakih pulang ke tanahair selepas perjanjian tersebut tiada sebarang isu. Mengapa mereka tidak bising ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...