Thursday, March 29, 2018

'Umno dalam suasana cemas dan ketakutan’

Mahfuz Omar
SHAH ALAM - “Timbalan Perdana Menteri Datuk Dr Ahmad Zahid Hamidi, dan Umno dalam suasana cemas dan ketakutan dengan perubahan masyarakat yang mahukan perubahan kuasa poliitik negara,”.

Demikian respons Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar berhubung kenyataan Zahid mengenai cubaan pihak tertentu yang didakwa berpotensi melakukan ‘serangan mengejut di saat akhir’ (SLMA) bertujuan menimbulkan kekecohan pada PRU14.

Dakwa Mahfuz, oleh sebab itulah Zahid mengeluarkan kenyataan tersebut, bagi mengalih perhatian rakyat.

“Mereka cuba menyalah dan membebankan pembangkang dengan kelemahan dan kesalahan Umno sendiri.

“Mereka sedang menghadapi serangan dari dalam Umno seperti kenyataan dan kritikan daripada pimpinan senior Umno, yang mengkritik pemimpin Umno pertahan Jho Low seperti anak emas parti itu,” katanya kepada Sinar Harian.

Tidak masuk akal PH mahu hapus GST, kata MP BN


JITRA - Hasrat Pakatan Harapan mahu menghapuskan cukai barang dan perkhidmatan (GST) dianggap tidak masuk akal.

Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Othman Aziz ketika mengulas kenyataan dikemukakan pengurusan kanan Bank Dunia mengenai isu berkenaan menjelaskan, GST adalah satu sistem percukaian yang tidak boleh dibuat main.

“Ia adalah cukai yang mengambil kira contohnya, RM44.034 bilion itu merangkumi berapa peratus daripada pendapatan negara yang perlu kita dapatkan untuk dibelanja semula, sama ada belanja membangun atau mengurus.

Alor Setar - Dalam 2 hari 20 aduan masalah air dilaporkan

http://www.tv14.my/wp-content/uploads/2016/02/sada.gif
ALOR SETAR - Persatuan Pengguna Kedah (Cake) menerima lebih kurang 20 aduan berhubung masalah bekalan air dialami pengguna sejak dua hari lalu.

Difahamkan, masalah ketiadaan bekalan air itu dialami penduduk di beberapa kawasan sekitar Kota Setar, Pokok Sena dan Jitra.

Setiausaha Eksekutif Cake, Mohamad Yusrizal Yusoff berkata, pihaknya menerima aduan pengguna itu melalui panggilan telefon, emel dan WhatsApp.

“Berdasarkan aduan diterima, pengguna mendakwa aktiviti harian masing-masing terjejas berikutan bekalan air putus secara tiba-tiba.

“Malah, ada pengguna memberitahu terpaksa menyewa di hotel berikutan bekalan air tiada untuk memasak, mandi mahupun membasuh baju,” katanya.

Katanya, pengguna kecewa kerana mendakwa lambat menerima notis makluman mengenai gangguan bekalan air tersebut terlebih dahulu.

Simbol PH : Akhirnya MATA lawan DACING..!

#MSONews
MATA AKAN LAWAN DACING


Minggu depan Pengerusi PH Dr Mahathir Mohamad dijangka akan mengumumkan simbol bakal digunakan pakatan itu dalam pilihan raya kelak. Seperti mana awal-awal saya cadangkan daipada empat simbol, Roket, Bunga Raya, huruf A dan Mata, saya memberi justifikasi kenapa PH perlu memilh Mata, simbol PKR untuk dijadikan lambang rasmi bagi berhadapan dengan Dacing.

Nampaknya, Mata akan menjadi pilihan. Sekurang-kurang ada dua istimewa kenapa harus pilih Mata. Pertama saya berhujah dari empat simbol PH, hanya mata dan Bunga Raya objek yang hidup. Huruf A dan Roket benda mati tidak ada perasaan, jiwa.

Kedua, kerana PKR adalah parti kedua terlama berbanding dengan PPBM dan Amanah. Disebabkan masalah persepsi walaupun DAP Lebih lama, namun Roket tidak memberi sentimen value kepada pengundi Melayu khasnya.

Jadi munasabah dan kena kalau lambang PKR dipilih. Ia juga menjadi simbol solidariti kepada Anwar Ibrahim yang berada di Sungai Buloh.

Mat Bashah kata rakyat Kedah bukannya bodoh nak pilih pembangkang


Rakyat Kedah tidak bodoh: Bashah

Bashah
ALOR SETAR - Rakyat Kedah tidak bodoh untuk menyokong Pakatan Harapan (Harapan) pada PRU14.

Pengerusi BN Kedah, Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah berkata, rakyat Kedah tahu untuk menilai demi masa depan mereka.

“Sebanyak 41 peratus undi Melayu berpihak Harapan, 36 peratus Umno, itu semua adalah pandangan dia (Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli)... biarlah.

“Rafizi bukan orang Kedah, dia tidak tahu apa cita rasa atau kehendak orang Kedah,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataan Rafizi yang menjangkakan Kedah bakal jatuh ke tangan Harapan pada PRU14.

Adakah MARCOTE masalah utama Kedah..?

Axello Mane

ADAKAH MARCOTE MASALAH UTAMA KEDAH?

Ratio kemenangan bawah 30% adalah sesuatu yang memang lemah untuk dinilai.

Aku tak nak nafikan jika orang Kedah cakap season ni mereka struggle. Jika hanya menilai pada statistik, memang tak akan ada apa. Skor 3 atau 4 gol tapi bolos 3 atau 4 gol tetap tak akan menang.

Namun dalam kita berbicara soal kualiti berpasukan, adakah tepat untuk tuding jari kepada Ramon Marcote 100%.

Untuk membentuk pasukan yang kompeten, sesebuah pasukan biasanya memiliki

1. Good pair CB
2. Good GK
3. 15 goals attacker (kalau eropah 20 gols la, sebab liga kita less games)
4. Good squad depth

Daripada 4 aspek di atas, aspek 1 Kedah terus failed. Kenapa?

KFA - Ramon Marcote diberi peranan baharu membangunkan bolasepak Kedah

RAMON MARCOTE DIBERI PERANAN BAHARU MEMBANGUNKAN BOLASEPAK KEDAH.


Persatuan Bolasepak Kedah Darul Aman (KFA) telah mengambil keputusan selepas melalui beberapa rundingan, pihak pengurusan tertinggi melakukan beberapa perubahan dalam sistem kejurulatihan skuad hijaukuning dengan melantik Ramon Marcote sebagai Ketua Jurulatih Pembangunan Bolasepak KFA bagi memantau projek pembangunan sedia ada dan merangka persediaan skuad hijaukuning bagi jangka masa panjang melalui peranan baru beliau dalam KFA.

Jawatan Ketua Jurulatih skuad Liga Super Kedah akan dipangku oleh Penolong Ketua Jurulatih, Mohd Nidzam Adzha Yusof buat masa ini.

Keputusan ini diambil memandangkan pihak pengurusan mendapati melalui maklumbalas teknikal dari semua pihak mengenai kelebihan pengalaman dan tahap kelulusan beliau dalam bidang sains sukan dan kejurulatihan bolasepak yang boleh dimanfaatkan semua pemain dan jurulatih di negeri Kedah.

Nidzam ganti Ramon Marcote?

https://assets.bharian.com.my/images/articles/RAMON_MARCOTE.jpg.transformed.jpg

KETUA Jurulatih Kedah, Ramon Marcote dilaporkan telah direhatkan oleh Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) bermula hari ini.

Sumber KFA menjelaskan persatuan akan membuat pengumuman rasmi berhubung perkara tersebut dan Penolong Jurulatih Kedah, Mohd Nidzam Adzha Yusof ditugaskan melatih Lang Merah buat sementara waktu.

Menurutnya, pengendali Sepanyol itu meninggalkan padang Stadium Sultan Abdul Halim petang tadi selepas dimaklumkan keputusan merehatkan beliau buat sementara waktu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...