Tuesday, March 27, 2018

Dolak dalik BN tentang lapangan terbang setelah bisu projek hospital dan jambatan

Setelah menyepi dalam isu pembinaan jambatan yang menghubungkan Lambor Kanan dengan Lambor Kiri dan berdolak-dalik dalam isu pembinaan Hospital Seri Iskandar yang menggantikan Hospital Desa Changkat Melintang, Amanah dan Pakatan Harapan yakin cerita pembinaan Lapangan Terbang di Mukim Lambor juga hanya menjadi “umpan” UmnoBN Parit dalam PRU14 ini untuk perdayakan pengundi.

Lapangan terbang itu kononnya akan dimajukan di Gerbang Perindustrian Cempaka Sari (GPCS) di Mukim Bota dan Lambor Kanan di atas tanah kerajaan seluas 4176.7 hektar dan bakal dilaksanakan oleh Malaysian Resources Corporation (MRCB) hanya langkah selamat untuk menutup janji terdahulu yang tidak menjadi.

Pada dasarnya Kementerian Pengangkutan telah menerima cadangan Kerajaan Perak membangunkan lapangan terbang baharu di daerah Perak Tengah itu seperti diperakui Exco Kesihatan, Pengangkutan Awam, Hal Ehwal Bukan Islam, Integrasi Nasional dan Kampung Baharu negeri, Datuk Dr Mah Hang Soon seperti dilaporkan media pada 24 Novemver 2017.

Kerajaan Perak mendapat maklum balas kementerian berhubung cadangan pembinaan lapangan terbang baharu menerusi satu surat bertarikh 24 Oktober 2017 lalu. Surat itu antara lain menyatakan kementerian telah mengadakan satu mesyuarat bersama Suruhanjaya Penerbangan Malaysia, Malaysia Airports Holdings Berhad, MRCB, kerajaan negeri serta beberapa agensi bawahnya pada 8 Mei 2017.

Layakkah TUN M jadi PM..??

https://i2.wp.com/malaysiadateline.com/wp-content/uploads/2018/01/mahathir-pakatan-11.jpg?fit=640%2C364&ssl=1
Semakin dekat pembubaran Parlimen dan semakin dekat untuk PRU14, semakin ramai muncul dan cuba muncul agar dilihat "hidup" dalam politilk.

Ada yang nyawa-nyawa ikan muncul, ada yang "geli" mencari tempat muncul, ada macam-macam.

Isu yang dipulunnya ialah samada Tun M layak jadi PM atau tidak. Macam-macam hujah diketengahkan. Faktor usia, faktor rekod lampau, faktor menyampah dan macam-macam alasan diungkapkan.

Bagi aku mudah saja. Bila ramai yang pulun bercakap dan bincang adakah layak Tun M jadi PM, maksudnya semua sudah merasakan, sudah nampak dan sudah buat keputusan bahawa Najib & BN tidak akan menjadi PM dan Kerajaan lagi selepas PRU14 akan datang.

Najib & BN tidak dibincangkan langsung. Adakah Najib masih layak jadi PM? Adakah BN masih wajar menjadi Kerajaan? Ini tidak lagi dibincang.

Duhai HADI.. berdosakah jika DR M nak hapuskan AUKU


Aku tengok video, Wartawan tanya Hj Hadi.. Apa komen Hj Hadi bila Mahathir dan PH nak mansuh AUKU.. ?

Hj Hadi Jawab.. Dia Jilat Lidah dia balik.. 2-3 kali aku dengar, aku silap dengar ker..Hj Hadi cakap jilat lidah ker..jilat Ludah.. kalau Jilat Lidah, dah masuk cerita dan bab lain dah Pak aji..

Sepatutnya Hj Hadi gembira lah... Bersyukur lah kepada Allah.. Almarhum ustaz Fadzil Noor, dalam keadaan berlaku kezaliman di zaman Mahathir, dia Doakan kebaikan umur yg panjang untuk Mahathir.. itu lah gambaran seorang pendakwah.. apa lagi bila Mahathir sudah berubah bersama kita..

'Memetik DOJ tentang 1MDB bukan berita palsu'


Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Salleh Said Keruak hari ini memberi jaminan pemfailan Jabatan Keadilan Amerika Syarikat(DOJ) berkenaan 1MDB tidak akan digolongkan sebagai berita palsu.

Beliau berkata demikian semasa pertemuan dengan wartawan asing ketika kerajaan sedang membentangkan RUU Antiberita Palsu di Parlimen hari ini.

"Anda boleh petik mereka (DOJ, apa yang mereka kata, berdasarkan laporan itu. Ia tidak tergolong sebagai berita palsu.

"Itu pandangan mereka, seperti DOJ, anda memetik kenyataan mereka," kata beliau.

Sebuah video memaparkan Salleh memberi jaminan itu dimuat naik oleh wartawan Channel New Asia, Melissa Goh.

Contoh Berita Palsu - Najib dan RM2.6Bilion..!

*CONTOH FAKE NEWS*

Soalan : Apakah RM2.6 bilion dari duit 1MDB itu masuk ke akaun Najib Razak?
*Jawapan 1* : (Diam)

Soalan : Apakah RM2.6 bilion dari duit 1MDB itu masuk ke akaun Najib Razak?
*Jawapan 2* : Akaun itu tidak wujud.

Soalan : Apakah RM2.6 bilion dari duit 1MDB itu masuk ke akaun Najib Razak?
*Jawapan 3* : Ejaan nama Najib Razak oleh Wall Street Journal adalah silap.

Soalan : Apakah RM2.6 bilion dari duit 1MDB itu masuk ke akaun Najib Razak?
*Jawapan 4* : Saya tak guna duit itu untuk kegunaan peribadi.

Soalan : Apakah RM2.6 bilion dari duit 1MDB itu masuk ke akaun Najib Razak?
*Jawapan 5* : Penulisan Wall Street Journal adalah berunsur fitnah.

Soalan : Apakah RM2.6 bilion dari duit 1MDB itu masuk ke akaun Najib Razak?
*Jawapan 6* : Saya akan saman WSJ pada hari Selasa.

Soalan : Apakah RM2.6 bilion dari duit 1MDB itu masuk ke akaun Najib Razak?
*Jawapan 7* : Yahudi sedang menyerang Malaysia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...