Saturday, November 21, 2020

Semalam TUNM mengarang salahkan ANWAR gagal ambil alih semula mandat rakyat, hari nie ada pula yang menjawab ia salah TUNM yang sebenarnya!


POLITIK | 


Terima kasih Tun M atas celoteh panjang di pagi Sabtu ini. Entah kenapa sejak kebelakangan ini Tun M begitu bersungguh memberikan gambaran bahawa Anwar adalah punca kenapa mandat rakyat tidak dapat diambil semula. 


Saya fikir fakta dan interpretasi terhadap fakta adalah berbeza. Manakala fakta kekal, interpretasi boleh berbeza. Maka, saya berbeza pandangan dengan Tun M. 


Kata Tun dalam Para 3-6 berkisar tentang peristiwa sebelum mesyuarat pada 21 Februari 2020 tentang bisikan Azmin dan Muhyiddin agar Tun M tidak tunduk kepada desakan peralihan kuasa. Umum sudah dapat mendengar kandungan mesyuarat pada malam itu yang tersebar kemudian. 

Perlukah PEJUANG SOSMED PKR & AMANAH serang menyerang sesama sendiri asalkan hati puas?


 Kembali seketika...

Dalam ketidakpuasan hati antara barisan para penyokong Amanah & Keadilan ini, perlu di nyatakan bahawa telah ada caitrooper yg menyamar melaga-lagakan kepanasan hati 2 pihak penyokong ini. Dan malangnya penulis hat di katakan senior pihak PH pun hancur luluh hati termakan hasutan.

Punca masalah ini ada 3:

1. Mahathir yg kecewa parti Keadilan tidak mahu mencalunkan dirinya buat kali ke 3 yg akhirnya ambil jalan bertentangan di mana dirinya adalah juga individu yg merancang mengeluarkan PPBM dari PH di tambah pengkhianat dr kem Azmin yg dapat sentuhan dari besannya Hishamuddin.

2. Salah andaian kunun nak selamatkan Anwar dr Najib, hat yg di katakan menyokong Anwar dan reformasi tapi tidak mahu dgn perompak & pengkhianat (umno baru & bn) & halatuju ini yg di pegang Amanah.

3. Hat masih lagi nak bawa Mahathir ke dalam PH, bukan musuh...bukan lawan pada harapan akan bersama.

(VIDEO) DIMANA SUARA PEJUANG MELAYU ISLAM BILA SYARIKAT MELAYU ISLAM BUMIPUTERA DIANIAYA OLEH MENTERI CINA MCA?


 Langsung tak kedengaran suara pejuang2 Melayu Islam bila orang Melayu Islam di aniaya oleh Cina MCA!

Cina Dap jugak yang bangkit mempertahankan kepentingan kontraktor2 Bumiputra yang di batalkan kontrak secara tidak berasas.

Orang Melayu Islam kena tengok video ni sampai habis dan fahami apa yang sedang berlaku sekarang.

Abah tak sedar ke apa menteri2 dalam kementeriannya sedang lakukan?? MCA ada 2 kerusi je kot.. takkan sampai mcm tu sekali dia boleh buli kita??

Opsss.. abah buat keja dalam senyap....

Inilah video pendedahan nya... 


Sumber Facebook 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...