Tuesday, February 18, 2020

Pembangkang Putarbelit Isu Hotel TH

Saya difahamkan bahawa tidak ada rencangan menutup empat hotel Tabung Haji seperti yang difitnah oleh jentera propaganda pembangkang.

Hotel-hotel yang disebutkan itu akan terus beroperasi di bawah pengurusan Urusharta Jemaah Sdn Bhd (UJSB) dan kebanyakan daripada 278 kakitangan dikekalkan. Bakinya ditawarkan jawatan lain.

Cuma khabarnya hotel terbabit akan melalui proses penjenamaan semula daripada TH Hotel kepada Hotel Raia. Operasinya tetap patuh Syariah.

Seperti kita sudah maklum, TH telah menjual hotel terbabit kepada UJSB. UJSB ini adalah syarikat milik penuh kerajaan. Ia diwujudkan sebagai sebahagian daripada pelan pemulihan dan penstrukturan semula TH tahun lalu.

Betoi kah Cina DAP kapiaq nie pie juai hotel Tabung Haji pulak..!!


➡️ Merujuk kepada surat bertarikh 17 Februari 2020 memaklumkan pemberhentian operasi beberapa hotel milik TH Hotel & Residence Sdn Bhd (THHR) di beberapa lokasi seluruh Malaysia.

➡️ Hotel-hotel tersebut untuk makluman semua, termasuk dalam senarai aset diletak di bawah SPV yang dilantik Kerajaan sejak hujung tahun 2018 bagi memulihkan prestasi kewangan TH yang teruk dilanda skandal dan penyelewengan.

➡️ SPV Urusharta Jamaah Sdn Bhd (UJSB) dengan usaha berterusan menyusun dan memindah milik 29 hartanah tidak berdaya saing (mengalami kerugian demi kerugian), 1 syarikat dan 106 sekuriti ekuiti domestik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...