Sunday, September 12, 2021

INDONESIA DAH BERJAYA LANDAIKAN KES KEPADA 5 RIBU KES.. ADA APA DENGAN V4KSIN?


1- Hari ini, Indonesia sudah catatkan Kes Positif Covid-19 diantara 5-6 Ribu kes Sehari berbanding 40-60 ribu kes sehari 2 bulan lepas.. Sedangkan Indonesia tidak melaksanakan Full Lockdown.. Malaysia yang melaksanakan Lockdown terlama, dah bermacam jenis Lockdown dan Program Pemulihan dilaksanakan, masih terkial kial mencari jalan keluar dari Terowong.. 

2- Tahu atau tidak, Vaksinasi di Indonesia baru capai 24%.. dah yang sudah lengkapkan dos kedua hanya baru 14%.. Maklumlah Populasi Indonesia hampir 10 kali ganda Malaysia sebanyak 270 juta Rakyat.. Sedangkan Malaysia sudah melepasi 68% yang mana rakyatnya hanya 32 juta penduduk..

3- Indonesia berjaya landaikan kes dia tanpa menutup Ekonomi dan buat kerja Bodoh seperti Malaysia, Itu sebab aku sejak awal menulis bagaimana Jokowi memperlihatkan kebijaksanaan, Bila mengatakan " Kebijakan pemerintah Itu penting dalam Memahami sifat Virus(Wabak) yang sering berubah, Dan tindakan juga mesti berubah dalam mengimbangi kesan Kesihatan dan Ekonomi.. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...