Sunday, February 3, 2019

Saman Sarawak Report : Takziah Penyelesaian Tanpa Kesudahan

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiShRbOcq94gwiGv3STjJyR5gmxz1pv6-WoRRjtmF_bm3W3v9fI2aeEWsdJvLoOGd9wnlLsClV-sixFw3fWa49rSGqhTSS8fgWjS146YQhlstn7RuofsavODljSmTMrhV-O1qyUhRk3_A/s1600/PAS+2.jpeg

Takziah.

Kepada siapa senandung takziah ini hendak disampaikan?

Saya sendiri tidak pasti kepada siapa ucapan takziah ini hendak disampaikan.

Apabila laporan Sarawak Report bertarikh 6 Ogos 2016 yang menyebut ‘ - RM 90 million is widely reckoned to have flowed into the top echelons of Pas/RM 90 juta yang telah dianggap menjadi pengetahuan meluas telah mengalir kepada pemimpin-pemimpin tertinggi Pas’ masih terpampang, sedang armada para pejuang/peguam yang terbang ke London dengan wajah singa dan berpatah pulang dengan terkulai layu - ia se akan mengesahkan laporan itu adalah benar.

Selepas menghabiskan lebih dari RM 2 juta wang yang sebahagiannya dipungut dari ahli dan penyokong - yang mendapat laba hanya peguam di London dan kedudukan laporan Sarawak Report sedikit pun tidak terusik.

Rakaman audio se orang pemimpin muda Pas yang membuat pengakuan sememangnya wujud perbuatan menerima wang dari sebuah parti yang pernah digelar asabiyah oleh pemimpin parti bertunjangkan Islam gagal mendapat peluang untuk ditolak kesasahihannya.

Pengumuman oleh seorang pemimpin kanan parti itu menjelang PRU lalu bahawa Presiden mereka telah mendapat kejayaan pertama dalam saman berkenaan berlalu dibawa angin ‘penyelesaian tanpa perlawanan’ dan ‘penyelesaian tanpa kesudahan’.

Tajuk lebih penting di sini ialah gejala politik wang yang berjangkit, jika benar dan setakat ini kebenarannya tidak tersangkal, kepada parti Islam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...