Monday, August 16, 2021

BENARKAH MUHYIDDIN TAK MAHU BERSEKONGKOL DENGAN KLEPTOKRASI?


 Bukan nazak, dah mampus pun, masih tetap nak tipu rakyat. Nak terbalikkan fakta.

Dia kata dia jatuh kerana prinsip tak mahu bekerja sama dengan kleptokrat. Pigi dah. Dia jatuh kerana kleptokrat yang reject dia. Bukan dia reject dorang.

Itu kebenarannya. Selama 18 bulan, Mahiaddin bernafas sebagai PM atas dukungan kleptokratlah. Jangan buat-buat lupa.

Tanpa SD dari Zahid dan Najib, Mahiaddin takkan dapat jadi PM punya. Tapi memang jenis hati buta, jenis lepaskan anjing tersepit. Tak sedar diri.

Hinanya Mahiaddin bukan setakat dipecat dari jawatannya. Tapi kerana kleptokrat sendiri pun dah tak sanggup nak melayan kebobrokan dia.

Bila perompak pun jijik nak ikut perompak lagi satu, bayangkanlah betapa hinanya perompak itu. Begitulah keadaannya Mahiaddin ini.

MUHYIDDIN MENGAKU UMNO PUNCA KERAJAAN PN & PM JATUH PADA HARI INI..!

LAA UMNO RUPA2NYA.. INGATKAN ANWAR DAN DAP YANG MENYEBABKAN MUHYIDDIN DAN KERAJAAN PN TUMBANG HARI INI...

NASIB LAH DAN RASAKANLAH BILAMANA DIRI DIKHIANATI...OLEH RAKAN SEGABUNGAN...

KUALA LUMPUR: Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini memaklumkan tidak dapat menyambut rayuan rakyat Malaysia yang mahukan beliau meneruskan jawatan sebagai Perdana Menteri kerana telah hilang kepercayaan majoriti Ahli Dewan Rakyat.

Muhyiddin yang kini dilantik sebagai Perdana Menteri caretaker berkata, susulan itu beliau telah mengambil keputusan meletak jawatan sebagai Perdana Menteri dan jawatan seluruh ahli Jemaah Menteri sebagaimana yang dikehendaki oleh Perlembagaan Persekutuan.

COVID-19 & BID : KEMATIAN DIHUJUNG TEROWONG..


 COVID-19 & BID : KEMATIAN DIHUJUNG TEROWONG..

1- Kalau dilihat kenyataan PM menjelang perletakan jawatan.. DG Dr Nor Hisham semalam, Dari kenyataan Hospital Sungai Buluh..Hari ini pula pengarah HKL bahawa seolah olah satu kejayaan bilamana kurangnya kes dirujuk ke Hospital kononnya atas kejayaan Vaksinasi... 

2- Siapa yang ingin kamu tipu ? Begitulah pada bulan lepas masa lawatan PM,kenyataan Pengarah Hospital Tengku Rahimah Klang(HTAR), Semuanya baik dan terkawal.. Tetapi Van Jenazah tak henti henti keluar membawa Jenazah.. Malah laporan Kematian, data Hospital mana kematian berlaku digelapkan..

3- Jadi tolong lah bercakap benar.. Ini bukan isu Politik..Ini isu Kesihatan.. Tak cukup dengan DG, Keluar pulak penulis Upahan JKOM tunjukkan ini satu bentuk kejayaan.. sampai ada doktor seolah menulis Novel tanpa dapatan Data dan Sains..Ini bukan soal Vaksinasi..tetapi sistem kesihatan kita yang lumpuh.. Hari ini pula PM Gagal ini buka Ekonomi semata mata untuk tunjukkan satu lagi kejayaan Vaksinasi..

MEREKA YANG SIBUK PASAL POLITIK, ANWAR TERUS BERCAKAP SOAL RAKYATTahukah anda berapa banyak 'persinggahan' kumpulan puak2 yang mahu mengekalkan kuasa itu setakat ini?  


Setakat yang saya ingat, mereka pernah berkumpul samada siang atau malam di beberapa tempat hanya untuk berbincang bagaimana untuk terus kekal berkuasa dalam keadaan tiada majoriti.  Tempat2nya adalah di;


1.  Publika

2.  Wisma perwira (premis tentera)

3.  Bkt Damansara (rumah muhyidin)

4.  Bangunan Perdana Putra

5.  Hotel Sri Pacifik

6.  Hotel Royal Chulan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...