Friday, February 5, 2021

TUKANG RUMAH DISAMAN RM1000 SEBAB BUAT KERJA WAKTU PERINTAH PKP 2.0Nampaknya jika anda mahu bertukang untuk bina rumah anda sendiri guna tukang kampung maka ia menjadi satu kesalahan dalam musim PKP 2.0 ini. 

Jadi oleh itu dinasihatkan supaya anda semua mana yg mahu membina rumah sendiri jadi tangguhkan lah dahulu kerja anda itu dan tunggulah habis perintah PKP ini baru jalankan semula kerja anda.. 

Kebenaran yg dibenarkan adalah untuk kontraktor besar yg projek perumahan juta juta sana tetapi untuk tukang kampung dan projek kecil anda janganlah teruskan projek anda kerana nanti akan kena saman RM1000 seorang.. 

#kitajagakita 
#kitabelummenang 
#rakyatdokrumah
#takpayahcarimakan

 

Salurkan Peruntukan Kepada Semua Ahli Parlimen Bagi Membantu Rakyat Semasa Pandemik


 Salurkan Peruntukan Kepada Semua Ahli Parlimen Bagi Membantu Rakyat Semasa Pandemik 


1. Sebagaimana yang disarankan oleh Perdana Menteri semasa mengumumkan pengisytiharan darurat, beliau menggesa semua ahli politik untuk mengenepikan perbezaan masing-masing dan bersolidariti bersama rakyat ketika kita berdepan dengan gelombang ketiga pandemik Covid-19 dan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0. Tambah beliau lagi, bila tiba masa untuk berpolitik, maka berpolitiklah dengan penuh bertanggungjawab. Justeru, kami Ahli Parlimen Pembangkang menuntut janji Perdana Menteri untuk berpolitik dengan penuh bertanggungjawab dengan menyalurkan peruntukan kepada semua Ahli Parlimen Pembangkang. 


2. Ketika kita sedang berperang melawan Covid-19 dalam situasi yang luar biasa, Kerajaan PN dituntut untuk mengambil tindakan yang luar biasa juga. Ini termasuklah dengan memberikan peruntukan kepada semua Ahli Parlimen Pembangkang sebagaimana yang diterima oleh Ahli Parlimen dari pihak Kerajaan. Peruntukan ini akan membantu Ahli Parlimen Pembangkang menyalurkan dan mengusahakan bantuan kepada penduduk di kawasan kami yang terbeban akibat kehilangan pekerjaan dan punca pendapatan. Rakyat dan para pengundi kawasan Parlimen Pembangkang tidak sepatutnya menjadi mangsa atas keputusan dan hak demokratik mereka. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...