Monday, July 6, 2020

AKHIRNYA UMNO TERSUNGKUR DI KAKI BERSATU...??


1) INI #MENARIK. Ia membuktikan apa yg saya tulis sebelum ini bahawa PN dan M(B)N akan bergelut dlm koalisi yg longgar utk kalahkan PH di PRU15 nanti.

2) Muafakat mereka sgt longgar dan "fragile" berbanding PH yg dilihat ketika ini sdg berantakan kerana seorg tua dihujg hayat politiknya. Tapi itu hanya sementara kerana ketokohan DSAI seringkali terbukti menjadi "GLUE" kepada pembangkang di saat kritikal. Dia sebenarnya seorg pendamai teruji yg sering membina jambatan bukan #K3 yg angkuh tapi berlagak jaguh.

3) Sikap PA$ yg sygkan harta dunia berbentuk jawatan atau ghanimah yg ditaburkan oleh PM Abah Yiddin menyebbkan gagasan PN diterima dan M(B)N terus terabai. Tiada lagi aktiviti dan kenyataan bersama M(B)N sejak terbina KERAjaan Melayu Islam Tebuk Atap (KERAMITA).

MySejahtera - Kawan kita mula ragu. Anda?


Berdasarkan pendedahan Scrut bahawa syarikat yang membangunkan Apps MySejahtera (yang kita scan QR Code masa nak masuk pasaraya atau mana2 tempat tu) adalah syarikat Singapura. Soalnya selamatkah data kita berada dalam base syarikat asing? 

Tetapi MKN kata ia syarikat tempatan. 

Mana satu yang betul?

Baca berita di sini: https://gemilangdaily.com/hasil-carian-mendapati-kpi-soft-yang-bangunkan-mysejahtera-memang-milik-warga-singapura/

Maka MKN mesti membuat penjelasan segera. Informasi MKN mesti dibuktikan benar dan menolak fakta sebaliknya yang ditemui pihak lain yang bebas. 

Satu perkara lagi, pihak yang kempen Buy Muslim First ketika mereka pembangkang dulu telah menjadi kerajaan. Berdasarkan penemuan Scrut, kenapa kini mereka tidak membeli Apps yang dibangunkan oleh muslim? 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...