Sunday, April 5, 2020

Benarkah Kilang arak diberi kebenaran beroperasi semula dalam musim PKP COVID19 nie..??

Patutlah sejak PN ambik alih kerajaan kemalangan jalan raya berkurang.. ini disebabkan KILANG ARAK pun TUTUP sebab dibawah perintah KAWALAN PKP...

Tapi selepas 14 hari PKP dilaksanakan kini didapati ada sepucuk surat yang berlegar di media sosial memperlihatkan kebenaran semula KILANG ARAK tersebut beroperasi..

Jika benar KILANG ARAK diberikan kebenaran beroperasi semula ia merupakan satu langkah membawa murka ALLAH di musim musibah yang ALLAH turunkan ini...

MANA HILANG NYA suara ulama-ulama hebat dalam PAS yang sebelom ini merupakan pejuang HALAM HARAM bab arak ini..

Kepada Kamarul & Dr Maza, Jika "JANTAN" ayuh kita bersilat di gelanggang politik..


Kamarul Yusoff janganlah naif sangat kalau nak provoke pun. Penghinaan Dr Maza ke atas Amanah adalah serangan politik dari seorang yang bukan pemain politik. Amanah tidak mahu bergaduh dengan Dr Maza secara terbuka kerana Dr Maza bukan pemain politik. Kalau Dr Maza secara rasmi masuk mana-mana parti politik atau menubuhkan parti politik, barulah kita ada gelanggang yang betul untuk bertempur secara politik. 

Serangan politik mestilah dihadapi secara politik. Serangan Dr Maza bukan serangan peribadi ke atas mana-mana pemimpin parti Amanah. Tuduhan beliau juga bukan tuduhan yang mensabitkan Amanah dengan perlakuan jenayah, perlakuan curang atau salahlaku integriti. 

Dr Maza cuma tuduh Amanah 'terlalu setia dengan DAP'. Itu kenyataan dan tuduhan politik, dan ianya tidak melibatkan maruah individu. Tapi sekiranya tuduhan tersebut menjejaskan maruah individu, pemimpin Amanah tidak teragak-agak mengambil tindakan undang-undang. Ramai pemimpin PAS dan Umno yang sabit kesalahan fitnah dan dikenakan hukuman bayar saman oleh mahkamah. Jadi, komen Dr Kamarul tidak relevan dengan apa yang saya tulis.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...