Thursday, July 1, 2021

B40 ANAK EMAS, T20 INTAN PAYUNG, B40 ANAK TIRI.. ITULAH APA YG KERAJAAN BN, PH & PN LAKUKAN..!


 BACA INI. SEMEMANGNYA TEPAT M40 ADALAH MANGSA DAN RAKYAT PALING MALANG.

SAYA teringat dlm FB Live sebelum PRU14 saya PERNAH bertanya kpd YB Dato' Johari Abdul, YM Raja Kamarul Baharin, Rafizi Ramli, Khalid Samad dan DS Saifuddin Nasution Ismail tentang POLISI Pakatan Harapan mengenai peluang penambaikan hidup M40 yg rata2 diabaikan oleh KERAjaan BN.

Jawapan mereka sangat "CLICHE" KUNUNnya PH akan mengambil perhatian tentang memperkasakan ekonomi M40 yg byk menyumbang kpd aktiviti perniagaan, SME, ekonomi dan percukaian negara.

TETAPI apabila PH menjadi KERAjaan tumpuannya seperti mana Najib UMNO BN juga, B40 ditatang serupa myk yg penuh, jadi anak emas. M40 dilupakan. Bantuan persekolahan utk anak2 pun tak dapat. Anda boleh semak byk tulisan saya membalun KERAjaan PH terutama terhadap Mahathir, Lim Guan Eng dan DS Saifuddin Nasution Ismail dalam bab tidak memperdulikan M40.

Argument saya ketika itu bukan shj sbb M40 penyumbang terbyk cukai tetapi juga golongan inilah MAJORITInya TERPELAJAR dan bencikan kezaliman BN ketika itu. Inilah golongan yg paling ramai "anti-establishment' dan mengundi PH. Mereka sudah bosan dgn KETIDAKADILAN Sosial dan Ekonomi KERAjaan BN selama lebih 60 tahun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...