Tuesday, June 13, 2023

SIRI SAPA TAU - VII : Exco Wanita Kedah dia buat apa dah.. hgpa tau dak?


 SIRI SAPA TAU - VII

Jom hari ini kita tengok pula s eorang lagi Exco daripada Bersatu iaitu YB Dato' Hajjah Halimaton Shaadiah binti Saad. YB Kak Ton yang juga kawan sekolah Pak Teh Hussin Jan merupakan Adun kawasan Bukit Kayu Hitam.

Beliau memegang portfolio Pembangunan Wanita, Keluarga & Masyarakat serta Kebajikan sejak melompat menyokong PAS setelah keluar dari PH pada Mei 2020.

Kaum wanita yang terbaca posting ini boleh tolong bagitau sat apa Kak Ton ni buat sejak dia jadi Exco Pembangunan Wanita. Wanita mana yang dia bangunkan? Apa program yang dia buat?

APAKAH MUKHRIZ AKAN GANTI SANUSI SEBAGAI MB KEDAH SELEPAS PRN NANTI..!!?


 

Sanusi jangan lupa, Saidina Umar juga kaya


Saya tertengok satu ucapan Menteri Besar Kedah Muhammad Sanusi Md Nor dalam Tik Tok yang menyebut Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak layak bercakap untuk menoktahkan kemiskinan kerana beliau tidak pernah miskin. 

Mendengarr ucapan menteri besar Kedah dalam Tik Tok itu, sekali lagi tercetus dalam minda saya berkenaan gaya berfikir yang salah. 

Hall ini kerana urusan hendak bantu orang miskin dalam bernegara, bukan mesti daripada orang yang pernah miskin, tetapi perlu kepada orang yang ada kebijaksanaan dalam ilmu ekonomi dan menyusun polisi ekonomi yang berpihak kepada orang miskin serta jujur dalam pengurusan dalam hal ehwal kewangan negara. 

Sayaa tidak tahu, apakah benar-benar perdana menteri daripada keluarga miskin atau tidak. Saya tidak ada maklumat berkenaan hal itu.

Surat PERINTAH PENGAMPUNAN PENUH DAN PEMBEBASAN SERTA MERTA keatas ANWAR


Surat PERINTAH PENGAMPUNAN PENUH DAN PEMBEBASAN SERTA MERTA keatas DATO SERI ANWAR IBRAHIM..

Surat ini sebenarnya sulit namun telah dijadikan dokumen awam melalui afidivit sokingan Jab Peguam Negara utk bacaan makkuman dan pengetahuan semua.
 

PMX SANGGUP BERDEPAN FACE TO FACE DENGAN ANAK MUDAFULL VIDEO KLIK BAWAH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...