Friday, April 27, 2018

Mahfuz saman Ketua Psywar Pas sebab fitnah beliau..

BismillahirRahmanirRahim

KENYATAAN MEDIA
DATO' MAHFUZ OMAR


SAUDARA HELMAN BIN SANUDDIN, TUNGGU SAMAN SAYA

1. Pada 21/04/2018 saya dihujani mesej melalui applikasi whatsapp dan panggilan telefon dari ramai kenalan berkaitan satu tulisan daripada seseorang yang menggunakan nama “Herman Samsudeen”. Tulisan oleh “Herman Samsudeen” mendakwa dan menuduh saya menerima tajaan daripada pimpinan Umno sebanyak RM60k dalam kempen pilihanraya 2008 dan 2013.

2. Lebih dari itu “Herman Samsudeen” juga menulis mendakwa perkahwinan anak perempuan saya pada 2016 juga ditaja oleh pemimpinan Umno sebanyak RM40 ribu.

Saya tahu dan kenal siapa “Herman Samsudeen” ini. Dia bekerja di
Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
(Jabatan Perdana Menteri) Tingkat 10, Bangunan Wisma KWSG.

Di dalam Pas beliau adalah Ketua Psywar PAS Wilayah Persekutuan. Pernah memimpin Dewan Pemuda Pas Wilayah Persekutuan.

Semua tulisan fitnah beliau dimuatnaik di applikasi facebook milik beliau yang menggunakan nama “Herman Samsudeen”.

Najib dibayangi tirai besi

Oleh AHMAD LUTFI OTHMAN
+

Kolum ini lama tidak terisi dengan komentar segar. Dua kali tulisan pemanas badan dikutip daripada buku Parti Amanah Negara: Cabaran, Halangan dan Potensi Sebagai Parti Islam Berpengaruh, Berintegriti.

Memang sudah terlalu lewat untuk saya memulakan. PRU14 sekitar dua minggu sahaja lagi. Namun, langsung tidak mempedulikan momen terpenting untuk bersama-sama merakam sejarah baru buat tanahair tercinta lagilah merupakan sikap tercela.

PRU14 dianggap gelanggang paling sengit, medan tempur memakan korban terbesar dan ibu segala pilihan raya. Itulah juga yang pernah dilabel kepada PRU1990, PRU1999, PRU2013. Masing-masing mempunyai keunikan tersendiri. Paling penting, dalam pilihan raya berkenaan, harapan dan impian rakyat untuk melihat kerajaan bertukar begitu tinggi.

Berbanding siri pilihan raya sebelumnya, bermula 1990, kali ini saya secara peribadi sekadar menjadi pemerhati pasif. Ya, benar-benar terpaku di rumah, hospital dan pusat dialisis. Tidak lagi berpeluang untuk meninjau di tengah lapangan atau turun merasai keresahan dan harapan rakyat di peringkat akar umbi.

Puad: Muafakat Johor Khaled umpama sampah

Saya tahu ramai yang akan mengecam saya kerana posting terbaru ini. Saya tidak akan menjawab komen balas mereka. Yang penting saya mendedahkan apa yang ada dalam hati nurani saya. Lagi pun saya sudah mengatakan “I will fight until the last drop”.

Orang akan kata saya kecewa dan marah. Katakanlah apa sahaja. Itulah sahaja tuduhan yang mereka ada sedangkan saya ada keberanian mengkritik apa yang saya yakini kemungkaran sistem yang rosak.

Saya tidak mengkritik 'Umno Perjuangan'. Sebab itu saya meletak jawatan sebagai KP JASA kerana saya ada keyakinan diri. Kini saya tidak terikat dengan apa apa.

Datuk Seri Khaled Nordin menjadikan “Muafakat Johor” juga umpama sampah. Team Johor sebenarnya adalah Team Khaled. Akhirnya pemilihan calon lebih menjurus kepada kronisme dan persiapan untuk menghadapi pemilihan parti akan datang.

SPR mula buat arahan pelik-pelik !!!


Berikut adalah kenyataan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) yang dikeluarkan hari ini berhubung syarat-syarat tambahan penggunaan bahan kempen semasa tempoh berkempen bagi pilihan raya umum ke-14 (PRU14):

Permit bahan kempen

(a) Pemasangan bahan-bahan kempen mestilah mempunyai permit untuk mempamerkan bahan-bahan kempen kepada orang ramai dalam bahagian pilihan raya yang ditandinginya. Permit bahan kempen tersebut akan dikeluarkan oleh Pengarah Pilihan Raya Negeri tertakluk kepada terma dan syarat yang ditentukan di bawah Seksyen 24B (4), Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954.

Penggunaan gambar pemimpin utama parti politik

(b) Dihadkan kepada gambar 2 (dua) orang pemimpin utama parti politik iaitu Presiden (atau setaraf dengannya) dan Timbalan Presiden (atau setaraf dengannya) bagi parti politik yang bertanding (berdasarkan kepada penggunaan lambang/simbol parti politik yang didaftarkan oleh calon semasa Hari Penamaan Calon).

(c) Jawatan selain daripada Presiden (atau setaraf dengannya) dan Timbalan Presiden (atau setaraf dengannya) parti adalah tidak dibenarkan.

'Calon HARAPAN K'tan ramai doktor kerana negara sakit'

Pengerusi Pakatan Harapan Kelantan (HARAPAN) Husam Musa berkata sejumlah doktor tersenarai sebagai calon HARAPAN Kelantan kerana menurutnya "negara sedang sakit".

Husam berkata demikian sebagai mengulas pencalonan enam doktor perubatan yang akan bertanding sebagai calon HARAPAN dalam pilihan raya umum (PRU) ke-14.

"Kita mempunyai calon dari kalangan doktor perubatan seramai enam orang. Doktor paling ramai sekali, kerana negara kita sedang sakit.

"Sakit dari segi ekonomi, kewangan, politik. Kelantan pun sakit, kita memerlukan doktor," katanya ketika berucap di majlis pengisytiharan calon HARAPAN Kelantan di Kota Bharu, malam ini.

Dalam pengumuman itu, Husam disahkan akan mencabar Setiausaha Agung PAS, Datuk Takiyuddin Hassan di parlimen Kota Bharu.

Pengumuman itu sekali gus bakal menyaksikan saingan hebat sekali gus kerusi paling menjadi tumpuan di negeri itu yang akan menyaksikan pertembungan tiga penjuru.

Perbandingan jumlah orang islam dalam tonggak PH dan BN

Perbandingan jumlah orang islam dalam tonggak PH dan BN.

MAJLIS PRESIDEN PH TONGGAK KEKUATAN UMAT MELAYU ISLAM.

Semua keputusan besar di dalam Pakatan Harapan dibuat di dalam Majlis Presiden. Keanggotaan Majlis Presiden Pakatan Harapan adalah seramai 13 orang. Dari 13 orang itu, 10 orang adalah Melayu beragama Islam.

Bandingkan pula dengan keanggotaan Dewan Tertinggi Barisan Nasional yang mana dari 16 orang anggota, hanya 5 orang sahaja yang beragama Islam.

************************************

ANGGOTA MAJLIS PRESIDEN PAKATAN HARAPAN:

Ketua Umum: Anwar Ibrahim
Pengerusi: Dr Mahathir Mohamad
Presiden: Dr Wan Azizah Ismail
Timbalan Presiden:
1. Muhyidin Yasin
2. Mohamad Sabu
3. Lim Guan Eng

Naib Presiden:
1. Salahuddin Ayub
2. Mukhriz Mahathir
3. Azmin Ali
4. Chong Chien Jen
5. M Kulasegaran

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...