Friday, December 10, 2021

APA HEBATNYA ANAK SHARIZAT YANG GAGAL PROJEK LEMBU KONDO DIANGKAT ANNUAR MUSA JADI PENGARAH MDEC!


 SURAT TERBUKA BUAT TAN SRI ANNUAR MUSA

Hari ni ramai orang tag dan mesej aku pasal menteri MCMC, Tan Sri Annuar Musa yang mempertahankan lantikan anak Kak Jat NFC sebagai pengarah dalam MDEC. Maka aku terpanggil untuk menulis sebuah warkah terbuka ini kepada Tan Sri Annuar Musa. Aku mengharapkan ia sampai dan dibaca beliau.

Assalamualaikum Tan Sri yang dimuliakan Allah,

Saya Aliff. Seorang anak muda yang lahir daripada sperma dan ovum orang miskin. Kedua ibu bapa saya bukan sesiapa, hanyalah rakyat Malaysia biasa yang kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Bukan anak Tan Sri, bukan anak Dato’. Ayah saya hanyalah seorang pegawai rendah kerajaan, mak pula hanya seorang penjual kuih di tepi jalan untuk membantu ekonomi keluarga yang berada dalam kemiskinan bandar.

PERBEZAAN HUJAH PIMPINAN PAS DALAM PARLIMEN ERA UST FADHIL NOOR DENGAN ZAMAN SEKARANG!


 Almarhum Ust Fadzil Noor pernah berhujah dalam parlimen suatu ketika dahulu membawakan kisah seorang Gabenor di zaman Umaiyah yang terkenal dengan kezaliman, iaitu Hajjaj bin Yusuf Atthaqafi.


Hajjaj adalah antara pemimpin yang banyak berjasa kepada umat Islam. Antaranya memperkenalkan tanda dan huruf pada tulisan Arab yang memudahkan umat bukan Arab untuk membaca Al-Quran atau Hadith. Bahkan jasanya dirasai sehingga kini.

Namun walau sebesar manapun jasa seorang pemimpin, Islam tidak pernah mengajar umatnya berkompromi dengan apa jua bentuk kezaliman.

JIKA PAS IKHLAS AJAK AMANAH NAK BERMUAFAKAT KENAPA PERLU BERSYARAT..?


 JIKA IKHLAS NAK BERMUAFAKAT KENAPA PERLU BERSYARAT..

🔴 SYARAT PAS LETAKKAN IALAH AMANAH KENA TINGGALKAN PH dan DAP

Jika dilihat syarat ini ia bukan kearah nak bagi jadi tapi sekadar ajak2 ayam untuk mendapat mendapat habuan yg lebih besaq...

kita unduq sat cerita apa itu MUAFAKAT NASIONAL.. ia merupakan gabungan antara UMNO dan PAS... gabungan ini menjual modal gabungan antara MELAYU ISLAM terbesaq dalam negara... nanun bilamana disebut besaq kenapa tak ajak yg parti yg lain sama spt AMANAH, BERSATU, PEJUANG....

Semua dunia tahu skrg gabungan MN sdg dilanda gelora dimana PAS telah pergi BERKAHWIN dengan janda UMNO..iaitu BERSATU..dan buat PN... dan telah cuba bawa BERSATU balik MN... namun UMNO menolak sbb meluat tengok muka BERSATU...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...