Thursday, December 31, 2020

BENARKAH UNDI MELAYU BERSAMA MAHATHIR?

 

MENJAWAB DAKWAAN MAHATHIR

Pada pendapat saya dakwaan Tun Mahathir itu tidak tepat. Fakta menunjukkan Parti Bersatu PPBM pimpinan Mahathir bertanding 52 kerusi parlimen di Semenanjung Malaysia terutama di kawasan majoriti Melayu.PPBM kalah teruk di tangan Umno khususnya.


2. Dari 52 kerusi yang ditandingi oleh PPBM atas nama PH hanya 13 kerusi sahaja PPBM pimpinan Mahathir menang.


3. Manakala Parti Keadilan Rakyat yang bertanding kurang dari PPBM iaitu hanya sebanyak 50 kerusi telah menang sebanyak 48 kerusi. Keadilan menjadi parti terbanyak menang dalam gabungan PH.


4. Umno yang bertanding di kawasan majoriti Melayu menang banyak kerusi, lebih 50 kerusi mengalahkan calon-calon parti pimpinan Mahathir. Mana kekuatan Mahathir?


5. Begitu juga di peringkat negeri atau DUN. Misalnya di Johor dari 56 kerusi DUN dalam Johor PPBM pimpinan Mahathir bertanding paling banyak kawasan sebanyak 18 kerusi khususnya di kawasan Melayu.Hasilnya apa?

PUAD ZARKASHI INGATKAN ANNUAR MUSA – YANG RANCANG NAK BUBAR UMNO ADALAH BERSATU, BUKAN PKR ATAU DAPAkan ada yang komen, kenapa perbezaan pendapat dibahas di luar. Pada mereka musuh akan untung jika berlaku perbahasan terbuka.


UMNO adalah parti besar. Ia kembali bangkit. UMNO wajar lebih terbuka. Jangan sapu sampah bawah carpet. Jangan apologatik, takut apa orang lain kata.


Di zaman media sosial tidak ada yang boleh disembunyikan. Maklumat, percakapan dan kenyataan mudah bocor.


Jika bukan orang lain bocorkan, orang sendiri akan bocorkan. Bukan rahsia pun 145 Ketua Bahagian UMNO menolak bersama PPBM untuk PRU ke 15.


Dua hari lepas Annuar Musa membuat posting terbuka. Dia tuduh seorang pemimpin yang ada platform resmi buat perkara yang berlawanan dengan dasar parti.


Annuar terlupa dia Setiausaha Agung BN. Dia pun suka mendahului Presiden

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...