Friday, December 6, 2019

Hebatnya harga rumah generasi kedua baru Felda zaman BN dengan RM500K sebiji


DUIT LESAP, RUMAH TIADA

LAPORAN KETUA AUDIT NEGARA 2018 YANG
DIKELUARKAN PADA ISNIN (2 DISEMBER 2019)
MENDEDAHKAN:

Felda hanya bina 1,498 buah rumah, padahal ia sepatutnya bina 20,000 buah di bawah Projek Rumah Generasi Baru Felda (PGBF).

Paling mengejutkan! 87% daripada peruntukan telah diguna tetapi Felda tidak bina rumah.

Dalam pada itu, dari 1,498 unit yang dibina, cuma 792 buah telah diserahkan. Ini bermakna, hanya 4% daripada 20,000 buah rumah itu telah diserahkan peneroka Felda. Satu tamparan ke muka orang Melayu yang telah mengundi Barisan Nasional (BN) selama berpuluh tahun.

Peneroka Felda Bangsa Melayu — Rumah Generasi Pertama

Ini menunjukkan bahawa RM757.86 juta telah dibelanjakan untuk membina 1,498 buah rumah itu. Jadi, kos sebuah rumah RM505,914 ! Rumah bernilai setengah juta ringgit tentulah sebuah rumah agam atau banglo mewah untuk keluarga peneroka di kawasan pedalaman.

KFA 'TEGUR' FAM, MFL..


KFA 'TEGUR' FAM, MFL

KHAMIS (5.12.2019)

ALOR SETAR - Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA) hari ini 'menegur' Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) serta Liga Bolasepak Malaysia (MFL) berhubung beberapa perkara yang dilihat mendatangkan masalah kepada persatuan-persatuan bola sepak negeri.

Presidennya, Dato' Seri Utama Mukhriz Tun Mahathir berkata, salah satu perkara yang perlu diberi perhatian adalah kelewatan pasukan menerima format pertandingan daripada FAM dan MFL yang membantutkan persiapan.

Malah katanya, tarikh perlawanan bagi merebut Piala Sultan Haji Ahmad Shah di Stadium Sultan Ibrahim, Johor antara Kedah dan JDT juga belum dimuktamadkan.

"HUMBANKAN SAJA MEREKA KE DALAM KAMAR TIRAI BESI " - Tamrin Tun Ghafar

"HUMBANKAN SAJA MEREKA KE DALAM KAMAR TIRAI BESI " - Tamrin Tun Ghafar

1. Tidak ada tolak ansur dan pengampunan
terhadap sesiapa sahaja yang menyalahguna kuasa dan melakukan rasuah

2. Salah satu sebab rakyat menumbangkan UMNO/BN ialah kerana amalan rasuah sudah sampai kesatu tahap dimana ianya seperti lagu dan irama yang tidak boleh dipisahkan

3. Kesungguhan Kerajaan PH yang dipimpin oleh Tun Dr. Mahathir memerangi rasuah adalah salah satu bukti bagi menunaikan janji Pilihanraya yang harus diberi pujian dan sokongan

4. Kini rakyat mahu melihat sejauh mana kesungguhan memerangi salahguna kuasa dan rasuah ini dilaksanakan , apakah ia setakat 'pilih bulu' atau 'menanam tebu di bibir sahaja' , dalam erti kata lain jangan 'cakap tak serupa bikin'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...