Wednesday, June 21, 2023

Serangan terancang 'KAPITALIS UMNO' ke atas Rafizi Menteri Ekonomi. Kenapa. ? Mengapa. ? Bagaimana. ? Bila. ?


 Serangan terancang 'KAPITALIS UMNO' ke atas Rafizi Menteri Ekonomi. Kenapa. ? Mengapa. ? Bagaimana. ? Bila. ? Siapa ❓❓❓

INTRO
PMX , Kerajaan Perpaduan sedang bergerak dalam membina STRUKTUR EKONOMI yang baru , sebagai salah satu fokus utama , selain berperang dengan PERASUAH , pembasmian KEMISKINAN.

KERANGKA EKONOMI yang baru fokus kepada Ekonomi DIGITAL , TENAGA DIPERBAHARUI , START UP INDUSTRY , EV dan lain² yang memungkinkan negara menuju status pendapatan tinggi.

Ini semua telah dan sedang dirangka Menteri Ekonomi Rafizi RAMLI dan Kerajaan Perpaduan , katanya dengan data² @DOSM , ia merupakan KEKAYAAN baru ekonomi negara. 

25 tahun , pasca 02Sept 1998 Struktur ekonomi negara lebih berasaskan kepada perindustrian , semikonduktor , elektronik , buruh dan konvensional yang sudah ke arah tahap tepu dan tidak produktif lagi.

AKIBAT TIDAK ISTIQOMAH.. PERCATURAN PAS EN.HADI SENTIASA KE LAUT


 PERCATURAN PAS EN.HADI SENTIASA KE LAUT

1) Ketika momentum rakyat semakin kuat bersama Pakatan Rakyat, En.Hadi memilih untuk keluar dari PR. Mulanya En.Hadi mahu bersendirian kerana baginya bersendirian itu kuat. Tiba PRU14, PAS kalah teruk. Ke laut sudah. 

2) Kemudian PAS bersama UMNO dalam Muafakat Ummah. Ketika bersama UMNO, mereka berjaya membina momentum orang Melayu menerusi RUU355 dan ICERD. Suatu gelombang baru yang agak menjolok mata.

3) PAS akhirnya berjaya membentuk kerajaan tebuk atap tanpa pilihanraya bersama UMNO & BERSATU. Kerajaan tidak stabil & tidak perform.

4) Permainan dua kolam PAS bersama BERSATU dihidu tidak disenangi UMNO. Maka PAS ditendang keluar. Muafakat Ummah hancur. Ke laut lagi.

TERUK SANGAT KE ANWAR IBRAHIM LEPAS BEBERAPA BULAN MEMERINTAH?


 TERUK SANGAT KE ANWAR IBRAHIM LEPAS BEBERAPA BULAN MEMERINTAH?

Nak PRN ni biasalah sembang dentam dentum hentam sana sini acah kita terpaling tahu siapa teruk siapa tak. Ini biasa, tapi realitinya dah beberapa kali tukar kerajaan, ceritanya sama saja. Tetap lah tak membantu mana pun dan setiap tukar kerajaan baru, akan ada gerakan bedal duit dari team-team pegawai khas dan semua yang baru dapat kuasa ni lah.

Biasa lah tu. Semua nak hidup. Yang bosannya, naik je baru, semua orang terpaksalah pasang kaki baru dan kena mula semua balik.

Penat. Yang "MAMP0S" pun dah ramai.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...