Thursday, February 15, 2024

APA MASALAHNYA DENGAN FUAD ZARKASHI NIE.. NAK JADI WALAUN KA..??

 


𝗘𝗞𝗢𝗡𝗢𝗠𝗜 𝗗𝗔𝗡 𝗠𝗬𝗥 : 𝗞𝗔𝗟𝗔𝗨 𝗦𝗘𝗧𝗔𝗞𝗔𝗧 𝗡𝗔𝗞 𝗠𝗘𝗡𝗚𝗔𝗡𝗝𝗜𝗡𝗚 𝗧𝗨𝗡𝗝𝗨𝗞 𝗗𝗘𝗡𝗚𝗞𝗜 𝗣𝗔𝗗𝗔 𝗬𝗕 𝗥𝗔𝗙𝗜𝗭𝗜 𝗥𝗔𝗠𝗟𝗜, 𝗧𝗔𝗞 𝗠𝗔𝗠𝗣𝗨 𝗕𝗔𝗚𝗜 𝗖𝗔𝗗𝗔𝗡𝗚𝗔𝗡 𝗠𝗘𝗠𝗕𝗜𝗡𝗔, 𝗟𝗘𝗕𝗜𝗛 𝗕𝗔𝗜𝗞 𝗗𝗜𝗔𝗠 - 𝗝𝗔𝗡𝗚𝗔𝗡 𝗖𝗜𝗣𝗧𝗔 "𝗦𝗣𝗔𝗥𝗞" 𝗣𝗘𝗥𝗣𝗘𝗖𝗔𝗛𝗔𝗡 𝗗𝗟𝗠 𝗞𝗘𝗥𝗔𝗝𝗔𝗔𝗡 𝗠𝗔𝗗𝗔𝗡𝗜.

(NOTA Admin : Antara artikel-artikel terakhir dari Zus Din)
1) 𝗖𝗨𝗕𝗔 𝗮𝗻𝗱𝗮 𝗯𝗮𝗰𝗮 𝗮𝗽𝗮 𝘆𝗴 𝗠𝗲𝗻𝘁𝗲𝗿𝗶 𝗘𝗸𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶, 𝗥𝗮𝗳𝗶𝘇𝗶 𝗥𝗮𝗺𝗹𝗶 jawap tentang masalah ekonomi dan MYR yg melemah. Dengar juga ceramah beliau di PRN yg lalu. Saya dah tulis perkara ni banyak kali naik malas nak korek balik, saya tulis semula. 𝗥𝗶𝗻𝗴𝗸𝗮𝘀𝗻𝘆𝗮 𝗧𝗜𝗔𝗗𝗔 𝗦𝗛𝗢𝗥𝗧 𝗖𝗨𝗧 𝗺𝗲𝗻𝗮𝗶𝗸𝗸𝗮𝗻 𝗠𝗬𝗥 dengan faktor luaran dua rakan dagang terbesar US dan China yg menghimpit Malaysia.
2) Saya pernah cerita bab itu dgn kadar faedah atau OPR di US yg mencanak dan China yg inflasinya dibiarkan dengan pertumbuhan ekonominya juga perlahan, 𝗱𝗶 𝗹𝘂𝗮𝗿 𝗸𝗮𝘄𝗮𝗹𝗮𝗻 𝗠𝗮𝗹𝗮𝘆𝘀𝗶𝗮. Ia bukan alasan tanpa asas, ia benar-benar berlaku.
3) Kita perlukan pengstrukturan semula 𝗘𝗸𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶 𝗟𝗔𝗣𝗢𝗞 𝘆𝗴 𝗱𝗶𝘁𝗶𝗻𝗴𝗴𝗮𝗹 𝗕𝗔𝗥𝗜𝗦𝗔𝗡 𝗡𝗔𝗦𝗜𝗢𝗡𝗔𝗟 𝗱𝗮𝗻 𝗣𝗘𝗥𝗧𝗜𝗞𝗔𝗜𝗔𝗡 𝗡𝗮𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹. Kerana ia adalah "𝗲𝗻𝗷𝗶𝗻 𝘁𝘂𝗮" yg tidak lagi dapat melonjakkan pertumbuhan ekonomi Malaysia. Pelabur tidak lagi berminat dgn industri lama yg kita ada. Tidak ada pilihan lain, saya terpaksa sebut masalah dicipta BN dan PN sbb org mcm Dr Puad Zarkashi tak faham 𝘀𝗲𝗼𝗹𝗮𝗵-𝗼𝗹𝗮𝗵 𝗺𝗮𝘀𝗮𝗹𝗮𝗵 𝗲𝗸𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶 𝘀𝗸𝗿𝗴 𝗻𝗶 𝗱𝗶𝗯𝘂𝗮𝘁 𝗼𝗹𝗲𝗵 𝗥𝗮𝗳𝗶𝘇𝗶 𝗱𝗮𝗻 𝗥𝗮𝗳𝗶𝘇𝗶 𝗚𝗔𝗚𝗔𝗟 𝗽𝗲𝘁𝗶𝗸 𝗷𝗮𝗿𝗶 𝗮𝘁𝗮𝘂 𝗯𝘂𝗮𝘁 𝗺𝗮𝗴𝗶𝗸 𝘂𝘁𝗸 𝗽𝘂𝗹𝗶𝗵 𝗱𝗴𝗻 𝗸𝗮𝗱𝗮𝗿 𝘀𝗲𝗴𝗲𝗿𝗮. 𝗗𝗶𝗮 𝗶𝗻𝗴𝗮𝘁 𝗥𝗮𝗳𝗶𝘇𝗶 𝗮𝗱𝗮 𝗧𝗢𝗡𝗚𝗞𝗔𝗧 𝗦𝗔𝗞𝗧𝗜? Boleh pulih segera dalam keadaan hutang RM1.5 Trillion yg dibuat oleh Kerajaan BN, Atok dan PNyakau Nasional?? Bukan PMX mahupun Rafizi yg kumpulkan hutang itu. Mereka hanya mewarisi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...