Monday, November 18, 2019

Jujurnya aku nak habaq, PH kalah sebab hangpa bodoh sombong!!


JUJUR? BIAR SAYA KATAKAN SECARA JUJUR. (Perlu diulang sehingga hadam)

Nak serious dan JUJUR Tun? Maka dgr lah keluhan rakyat dan penyokong PH. Bukan dgr ayat kaki bodek yg dah terpisah dr realiti sejak ada jwtan termasuk Menteri bak kata Rafizi...

1) JUJURNYA....rakyat dah bersuara terutama org Cina. Mereka kurg senang dgn Tun atas pelbagai perkara, isu peralihan kuasa, isu Zakir Naik, Khat Jawi dan mereka anggap Bersatu adalah Ultra Melayu yg nak lebih Melayu dr UMNO bila Tun hadir ke KMM. Suka atau tidak, mereka memg tak suka gaya Kongres itu diadakan. PH sepatutnya lebih inklusif dan sederhana, tidak bleh tersangkut dgn mainan kaum atau agama.

2) Masalah kerajaan PH yg tak mesra peniaga, menekan kumpulan M40 dan T20 dgn income tax (ya...LGE perlu bertanggungjwb) tapi Tun apa kurgnya bila membiarkan? Jujurnya Tun harus juga melihat dari sudut ini. Berlambak komplen ke MoF tidak diambil peduli oleh LGE. Tanya la LGE ada dia balas surat rakyat marhaen, terutama penyokong PH?

Pak Kadok menang di Tg Piai ?


DENGAN laungan takbir meraikan kemenangan MCA di Parlimen Tanjung Piai.

Gegak gempita Pak Kadok dan kumpulannya meraikan kemenangan.

Sebelum Pilihan Raya Kecil (PRK), ditayangkan klip video aksi wanita muslimah memegang erat tangan Cina kafir kerana terhutang budi dengan calon itu. Mungkin ramai yang menangis.
Tidak ramai yang berduka adakah aksi itu dibenarkan oleh syarak.

Maruah wanita muslimah jatuh disaksikan oleh Pak Kadok dan kumpulannya. Kemenangan Tanjung Piai sekali lagi ditambah Pak Kadok bertakbir dengan takbir Allahuakbar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...