Sunday, December 1, 2019

Terimalah hakikat bahawa 28 MP UMPAS telah bersetuju menolak peruntukan untuk kebajikan


Selepas saya membuat sidang media membacakan senarai nama Ahli Parlimen BN + PAS yang tidak menyokong peruntukan Kementerian kami, saya melihat ramai penyokong BN sibuk melakukan damage control apabila cuba mengalih perhatian umum dengan memainkan isu ketidakhadiran Ahli Parlimen PH di dalam Parlimen. Biar saya menjawab spin mereka:

(1) Kehadiran Ahli Parlimen Kerajaan + Pembangkang boleh dipertingkatkan. Kalau hendak mainkan isu senarai Ahli Parlimen yang tidak hadir pada malam itu - jangan kita lupa nama Najib Razak, Zahid Hamidi, Hishammuddin Hussein, Hadi Awang, Tuan Ibrahim dan Wee Jeck Seng (yang baru dilantik untuk mewakili Tanjung Piai) juga.

TENDER DIBEKUKAN, KARTEL UMNO-BN MULA MEROYAN


TENDER DIBEKUKAN, KARTEL UMNO-BN MULA MEROYAN

Berpuluh tahun mereka bermaharajalela. Tukar kerajaan pun, sistem tu mereka dah masak dah.

Dari tender kantin sampailah tender buku teks, mereka sapu bersih. Nama syarikat macam-macam, tapi belakangnya orang yang sama.

Sebab tu kita tengok sampai sekarang, media masih mereka pegang. Walaupun akaun UMNO-BN dibekukan, mereka tetap boleh bergerak laju. Sebab apa tuan-tuan?

Sebab wang masih berkepul-kepul keluar. Hari-hari kerajaan kena fitnah, kena putar belit. Dari mana datang benda ni kalau tak ada fund besar?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...